nieuws

Het menopauzetaboe: dr. Nora Hendriks over body-identieke hormonen

‘Nog iedere dag verbaast het mij dat de meeste patiënten ervan overtuigd zijn dat je van hormonen borstkanker krijgt. Er is nog zoveel onwetendheid over de mogelijkheid van veilige behandelingen met body-identieke hormonen.’ En dit is exact wat dr. Nora Hendriks wil rechtzetten in haar nieuwe boek Het menopauzetaboe.

Dr. Nora Hendriks studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Universiteit van Antwerpen. Tot 2004 was ze huisarts in België, sedertdien heeft ze een eigen kliniek in Spanje. Ze is breed opgeleid in diverse geneeswijzen, met inmiddels veel ervaring in de wereld van de ‘anti-aging’-geneeskunde. Al meer dan dertig jaar is ze gespecialiseerd in hormoontherapie rond de menopauze.

‘Vrouwen hoeven echt geen ongemakken te hebben in de menopauze, ze hebben recht op de juiste behandeling van die vervelende overgangsklachten. Ik heb het voorrecht gehad veel vrouwen te mogen begeleiden in die complexe fase van hun leven. En ik heb het zo vaak mogen horen: “Dokter, ik heb eindelijk mijn leven weer terug!”’

– Dr. Nora Hendriks

Een dokter met een missie. Want minder dan 10 procent van de vrouwen met menopauzeklachten wordt behandeld met hormonen, terwijl er zoveel vrouwen door hun klachten niet meer kunnen functioneren in hun gezin, op het werk of in hun relatie. Ze herkennen zichzelf niet meer door overgewicht, stemmingswisselingen, oververmoeidheid of slaapproblemen.

Al deze problemen zijn in de meeste gevallen terug te brengen op een verstoorde werking van de hormonen. Het goede nieuwe is dat je hormonale balans op een veilige manier kan worden hersteld.

In Het menopauzetaboe biedt dr. Nora Hendriks op een wetenschappelijke, maar voor een groot publiek heel duidelijke manier een overzicht van hoe het toedienen van lichaamsidentieke hormonen je werkelijk kan helpen de problemen van de menopauze te overwinnen. Daarmee wil ze het taboe doorbreken op hormoontherapie met body-identieke hormonen en de fabels ontkrachten die nog steeds de ronde doen.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief