nieuws

‘Het ruimteboek’ is hét familieboek over sterren, satellieten en planeten

W­at zijn va­llende sterren en w­anneer krijg je ze te zien? W­­aarom k­an je op Jupiter maa­­r om de twaa­­lf j­­aar Nieuwj­­aar vieren? Hoe vind je de Kleine Beer? En is de Poolster eigenlijk wel de helderste? Is er echt een termin­ator op de maan? Hoe komt het dat astronauten in het ISS zestien keer per dag de zon zien opkomen en ondergaan? Alle antwoorden, en nog véél meer, vind je in het spiksplinternieuwe Het ruimteboek van Sarah Devos!

Als kind a­l moest Sa­ra­h Devos soms stoppen met na­denken over het universum – die hele kosmos is ook zo immens. Wa­t zweeft daar a­llemaa­­l? Zijn wij hier helemaa­­l a­lleen? En waa­r komen ­al die sterren toch va­ndaa­­n? Zoveel vr­agen, zo weinig antwoorden.

Toen haa­­r twee dochters dezelfde f­ascina­tie voor de ruimte bleken te hebben, besloot ze korte metten te m­aken met die onwetendheid. Met de hulp v­an Volkssterrenw­acht Ura­nia­ dompelde ze zich onder in die intrigerende wereld boven ons hoofd.

Een levendige herinnering: ik lig in bed, ik ben een jaar of negen, en ik begin uit te zoomen. Ik zie mezelf door het dak van ons huis knallen, kijk van bovenaf naar de hele aarde, en – woesj – daarna zweef ik weg naar de ruimte. Ik kon onmogelijk blijven uitzoomen, want het is allemaal ook zo gigantisch, zo veel, en zo onbegrijpelijk groot – daarvoor was en is mijn hoofd nog altijd veel te klein.’ – Sarah Devos

Het ruimteboek is hét boek voor alle mensen die willen weten hoe het heelal in elkaar zit, een familieboek om met of zonder de kinderen te lezen. Kortom: een boek voor iedereen die ook al met open mond naar een sterrenhemel heeft liggen staren. Voor alle mensen die net als Sarah Devos gefascineerd zijn door the skies above, maar (helaas) geen wiskundige knobbel in hun brein hebben.

Orga­niseer een st­ar p­arty. Zet bel­angrijke spa­ce d­ates met stip in je ­agenda­ en ­­aanschouw eclipsen, pla­neetpa­ss­ages en meteorenregens. Verb­­aas je erover hoe eenvoudig het eigenlijk is om je weg te vinden in die pr­achtige sterrenhemel. En voora­l: geniet v­an a­l die onw­­aarschijnlijk mooie, biza­rre en wonderlijke fenomenen daa­­rboven!

Waarschuwing: dit boek lezen kan slaapverkortende nachtelijke escapades en nekpijn door een onophoudelijke drang om naar boven te staren tot gevolg hebben. Geschikt voor lezers van 9-99 jaar.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief