nieuws

‘Het Transgenderboek’ wint Çavaria Media Award 2019

Op zaterdag 25 januari bekroonde çavaria verschillende personen en organisaties die in 2019 een positieve invloed hadden op het welzijn en de rechten van holebi’s, transgender en intersekse personen. Guy T’Sjoen, Joz Motmans en Ilse Degryse mochten de Çavaria Media Award ontvangen voor Het Transgenderboek.

De genomineerden voor de Çavaria Media Award waren Make Belgium Great Again, wtFock en Het Transgenderboek.
Het Transgenderboek viel gisteren in de prijzen.

Het Transgenderboek staat vol toegankelijke en deskundige informatie van professor T’Sjoen, diensthoofd van het centrum voor seksuologie en gender van het UZ Gent, en professor Motmans, coördinator van het Vlaamse Transgender Infopunt. ‘Verder doorbreekt het boek de vaak eenzijdige berichtgeving over transgenderpersonen in de media door een verscheidenheid aan mensen met zeer uiteenlopende ervaringen te laten getuigen’, zegt Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs.

Ook complimenteert Çavaria de positieve impact dat het boek voor ogen heeft. ‘Op een laagdrempelige en begrijpelijke manier wordt de diversiteit binnen de transgender gemeenschap voorgesteld aan een breed publiek. Het Transgenderboek creëert zo meer begrip en openheid voor transgender personen.’

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief