nieuws

‘Het verhaal van Ferrara’ van Giorgio Bassani weer volledig beschikbaar!

De tijdloze en wereldberoemde reeks van de hand van Giorgio Bassani is sinds vandaag weer volledig beschikbaar. Ontdek hier de volledige reeks!

De verhalen en romans van Giorgio Bassani vormen een ondeelbare eenheid. Ze spelen zich allemaal af in de stad Ferrara. Voor Bassani is die stad niet alleen een plattegrond, maar ook een voedingsbodem voor de herinnering, waardoor ieder verhaal en elke roman een tegengewicht vormt voor het wegvallen van het verleden. Doordat zijn personages in verschillende verhalen weer opduiken, wordt het werk van Bassani als één geheel gezien, Il romanzo die Ferrara – Het verhaal van Ferrara.

De individuele boeken – Binnen de muren, De gouden bril, De tuin van de familie Finzi-Contini, Achter de deur, De reiger en De geur van hooi zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een overweldigend portret van het Italië van na de oorlog. Bassani wordt met recht gezien als misschien wel de belangrijkste schrijver van zijn land, en zijn tijdloze meesterwerken zullen altijd een nieuw lezerspubliek blijven vinden.

Ontdek hier de volledige reeks:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief