artikel

Het volledige werk van Willem Frederik Hermans, uitgegeven in 24 delen

0

Na bijna 17 jaar is het zover! Sinds de start van het project in 2005 is het volledige werk van Willem Frederik Hermans heruitgegeven in een collectie van 24 delen, waarvan het 24ste boek in september verschijnt.

Al het werk van Hermans, van zijn befaamde romans tot aan zijn polemische kritieken, van zijn eerste publicatie in een schoolkrant tot aan zijn laatste toespraak, is op wetenschappelijke, doch ook toegankelijke wijze bijeengebracht in deze collectie. 

Er zullen twee verschillende edities beschikbaar zijn van het verzamelde werk van Hermans. De volledige publiekseditie kan je aanschaffen voor €899, maar er zal ook een exclusieve luxe-editie uitgegeven worden voor €1999.

Willem Frederik Hermans – Volledige werken deel 24

Kort na de oorlog schreef Willem Frederik Hermans onder het pseudoniem Fjodor Klondyke vier thrillers op zakformaat: Misdaad stelt de wet, De leproos van Molokaï, Misdaad aan de Noordpool en De demon van ivoor. Het bestaan van deze pulpboekjes werd pas in de jaren zeventig bekend, toen een oplettende neerlandicus exemplaren van De leproos van Molokaï en De demon van ivoor in een boekenstalletje op het Waterlooplein vond en de eerstgenoemde titel herkende als een van de Drie melodrama’s (1957) van Hermans. De zeldzame ‘Klondykes’ werden nadien gewilde verzamelobjecten.

Deel 24 van Hermans’ Volledige Werken bevat de drie nooit herdrukte Klondyke-thrillers, aangevuld met drie titels die Hermans in eigen beheer uitgaf en verspreidde onder vrienden en bekenden: Zwarte handel, Beertje Bombazijn en Vaerzen, Belgische en andere.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief