nieuws

Historische citaten van 120 denkers in ‘Tussen aanhalingstekens’

‘De staat, dat ben ik.’
‘Vraag niet wat uw land voor u kan doen, maar wat u kunt doen voor uw land.’
‘Zoek niet naar fouten, maar naar oplossingen.’

Iedereen kent deze bekende wijsheden, maar weet je ook wie ze gezegd heeft? Of in welke context? Tussen aanhalingstekens bundelt 120 citaten van bekende denkers van de laatste twee millennia.

De wijsheden zijn opgedeeld in zes actuele thema’s: feminisme, leiderschap, economie, politiek, filosofie en psychologie. Elk citaat gaat vergezeld van een woordje uitleg over zijn betekenis en over de persoon die de woorden voor het eerst heeft uitgesproken.

In elk van deze hoofdstukken staan twintig bekende en minder bekende wijsheden die ons iets meer vertellen over dat onderwerp. Elke spreuk gaat vergezeld van een korte tekst waarin we de inhoud ontleden. Ook staat telkens iets bij over de spreker en de historische context waarin hij  of zij leeft of leefde.

Per hoofdstuk zijn de citaten chronologisch gerangschikt. Ze starten vaak bij de oude Grieken en Romeinen om te eindigen bij het heden. Soms gaan de citaten staalhard in tegen onze huidige tijdsgeest, maar andere zijn zo relevant voor onze huidige maatschappij dat het bijna griezelig wordt…

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief