nieuws

Hoe Charlie Chaplin ongemakkelijk stiltes voorkomt tijdens het Kerstdiner!

De Kerstdagen zijn voor de meeste dan wel de vrolijkste tijd van het jaar, ze brengen ook enkele lastige situaties met zich mee, zoals ongemakkelijke stiltes. Annelies Moons (Radio 1- Culture Club) geeft je alvast een leuke tip om dit te voorkomen: schakel je kennis over Charlie Chaplin in! Hiervoor doet Moons beroep op Chaplin-specialist en De Bezige Bij auteur Matthijs de Ridder. Aanleiding om een gesprek over Chaplin te starten heb je ook, want op 25 december is het 40 jaar geleden dat Charlie Chaplin overleed.

Charlie Chaplin was niet alleen een internationale filmster, maar hield er ook een fascinerend leven op na. Matthijs de Ridder voorziet je op Radio 1 van leuke weetjes over de filmster zodat je gewapend bent tegen de ongemakkelijke stiltes tijdens het Kerstdiner, de ongewenste onderwerpen en nog zoveel meer.

Herbeluister het gesprek hier. Vanaf 30:50 kan je het gesprek tussen Moons en de Ridder volgen.

Mag het wat meer zijn?
Bewapen je tot de tanden met de verhalen uit De eeuw van Charlie Chaplin .
Vanaf het moment dat Charlie Chaplin in 1914 op het witte doek verscheen, ging alles razendsnel. Binnen een jaar werd hij de beroemdste man ter wereld en was zijn tramp het icoon geworden van dé kunstvorm van de twintigste eeuw: de cinema. De popularitiet van zijn kleine zwerver was zo overweldigend dat hij ook buiten de filmzalen een enorme invloed had. Avant-garde-kunstenaars erkenden hem als muze. Voor veel Amerikanen was hij het symbool bij uitstek van de Amerikaanse droom. Geallieerde soldaten uit beide wereldoorlogen beschouwden hem als wapenbroeder.

En nu kan ook jij je laten inspireren door Chaplin en zijn tramp ! De Ridder vertelt in De eeuw van Charlie Chaplin op sprankelende wijze over een kunstenaar die alle belangrijke thema’s van de twintigste eeuw wist te belichamen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief