nieuws

Hoe de mug de loop van onze geschiedenis bepaalde

Al zo lang de mens bestaat, wordt hij achtervolgd door een piepkleine, maar levensgevaarlijke vijand: de mug. In Mosquito laat Timothy C. Winegard ons zien hoe bepalend de mug is geweest voor de loop van onze geschiedenis. Geerdt Magiels las het boek en sprak erover bij Interne Keuken (Radio 1).

Van alle mensen die ooit op aarde hebben geleefd is bijna de helft om zeep geholpen door een mug, grootse legers werden verslagen door muggenplagen, strategen zochten naar omwegen om de kleine steker te ontlopen, en sommige landen hadden niet eens bestaan als de mug zijn gewicht niet in de strijd had geworpen. In Mosquito geeft Timothy C. Winegard op sprankelende wijze antwoord op vragen als: Waarom dronken de kolonisten gin-tonic? Waaraan dankt Starbucks zijn wereldwijde succes? Wat weerhield Hannibal ervan Rome te veroveren? Het heeft allemaal te maken met dat ene kleine beestje.

Bij Interne keuken (Radio 1) bespraken Geerdt Magiels, Sven Speybrouck en Koen Fillet ook enkele verhalen uit het boek. Ben je benieuwd naar dit gesprek? Je luistert het hier terug.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief