Met Macramé super easy leer je hoe gemakkelijk en ontspannend macramé kan zijn! Het is een praktische gids, die je leert hoe je eenvoudige en stijlvolle knoopprojecten tot een goed einde kan brengen, van hippe plantenhangers tot trendy wanddecoratie! Zo verfraai je in een handomdraai je woning en garderobe.

Het boek is ideaal voor beginners, want dankzij de stapsgewijze instructies en de duidelijke illustraties kan je de projecten eenvoudig meevolgen. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, zijn er ook grotere, complexere projecten om je handen en tanden in te zetten. Want met slechts een paar knopen kan je oneindig veel combinaties en ontwerpen maken.

Leer hier al hoe je een macramé-bladwijzer maakt!

Deze boekenlegger is leuk om cadeau te geven en hij is in een handomdraai geknoopt.

Materiaal: gevlochten katoenen touw, 2-3 mm, in naturel (ca. 10 m)
schilderstape, kam

STAP 1:

Knip 8 koorden af van 1,2 m lang. Leg ze dicht tegen elkaar aan en zet ze met tape vast (op ongeveer 5 cm van het uiteinde van de koorden).

STAP 2:

Knoop met de 4 koorden links een weitasknoop.

(Meer uitleg hierover vind je in het boek.)

STAP 3:

Leg 2 koorden aan de linkerkant van de weitasknoop opzij en neem 2 nieuwe koorden aan de rechterkant erbij. Knoop een tweede verspringende weitasknoop.

STAP 4:

Nu volgt nog een derde verspringende weitasknoop; herhaal hiervoor stap 3.

STAP 5:

Knoop opnieuw een verspringende weitasknoop. Leg hiervoor 2 koorden aan de rechterkant opzij en neem 2 koorden aan de linkerkant erbij.

STAP 6:

Herhaal stap 5 voor de volgende verspringende weitasknoop. Knoop zo verder in een zigzagpatroon van weitasknopen, dus herhaal stap 3-6 tot je 9 ‘zigzags’ hebt geknoopt of tot het werk ongeveer 21 cm lang is. Eindig met een weitasknoop aan de zijkant. Knip de uiteinden op de gewenste lengte af en kam ze los.

 

Meer diy-projecten vind je in Macramé super easy!

Macramé super easy

Macramé is een traditionele techniek die teruggaat tot 3500 v.Chr. Met slechts een paar knopen kun je heel veel verschillende combinaties maken en allerlei prachtige patronen creëren. In Macramé Super Easy laat de auteur zien wat je allemaal kunt knopen én ze toont overtuigend aan hoe eenvoudig het is!   TRENDALARM: met eenvoudige en stijlvolle knoopprojecten verfraai je in een handomdraai je woning en garderobe.   PERFECT VOOR BEGINNERS: dankzij stapsgewijze instructies en duidelijke illustraties gaat het knopen moeiteloos.   LET OP, VERSLAVINGSGEVAAR: als de eerste sleutelhanger is geknoopt, volgen in een mum van tijd boekenleggers, plantenhangers, wandkleden en andere ... lees meer mooie macraméprojecten uit dit boek.

€ 19,99