lijst

Hoe overlees je de verlengde kerstvakantie?

0

De kerstvakantie duurt voor kinderen uit de basisschool een weekje langer dit jaar. Vele ouders combineren die extra week opvang met thuiswerk. Heb jij ook gegild zoals Kevin uit ‘Home alone’ bij de aankondiging? Niet langer getreurd, wij helpen je uit de nood met tal van bezigheidstherapieën, euh boekentips voor jouw kroost. En we gooien er nog wat vrolijke kerstdeuntjes tegenaan!

Een muziekje voor de sfeer:

Spring snel naar:

Samen lezen
Met een leesboekje in een hoekje
Liever luisteren dan lezen
Leren en weten
Creatief aan de slag
Samen spelen

Samen lezen

Een fijne selectie boekjes om samen met de kleinsten in te lezen.

Met een leesboekje in een hoekje

Niets leuker dan in een gezellig leeshoekje te kruipen met een zalig jeugdboek.

Liever luisteren dan lezen

Voor niet zo lustige lezers die toch van verhalen houden, raden we deze luisterboeken aan.

Overzicht

Paul Wauters / Koen Brandt / Mark Borgions

17 Drie biggen en een wolf (10+) (boek met cd en downloadcode voor smartphone en tablet)

De jonge wolf Werner is verkoper van tuingereedschap. Hij wil net zo ambitieus zijn als zijn vader Winifried, maar hij ondervindt dat de weg naar de top bezaaid is met varkens. Dat geeft hem meer stress dan zijn povere verkoopsresultaten, want zijn wolvenfamilie heeft een lang en vooral explosief verleden met de varkensfamilie Big. De huidige generatie van de Big dynastie bestaat uit drie broers: Billie, Tristan en Samuel Big IV. De drie Biggen zijn heel erg verschillend en hun familiebanden zijn van de uitgelebberde soort. Billie woont in een rieten huisje en neemt het leven met heel veel artistieke vrijheid. Tristan, die in een houten huis woont, is met alles bezig behalve de realiteit. De derde broer, Samuel Big IV, de golden boy van de familie, is een succesvol en zelfverzekerd zakenvarken en woont op een domein in een mansion. Werner Wolf daarentegen worstelt Grieks-Romeins met zijn onzekerheid en instincten. Benieuwd hoe dat gaat aflopen als hij die Biggen tegenkomt?   Alweer een verhaal vol onwaarheden over de vorm van de planeet Mars, het klimaat, dierlijke instincten en kippen met vrije uitloop. Met Tom Dewispelaere en David Dermez als vader en zoon Wolf, Rik Verheye, Günther Lesage en Peter Seynaeve als de familie Big, Karlijn Sileghem als Bionysia de buurkip, en Tom Van Dyck, Tiny Bertels, Emilie De Roo, Gène Bervoets en Koen De Graeve als stelletje ongeregeld van dienst. Warre Borgmans vertelt, en hij doet dat nog beestiger goed dan gewoonlijk.  

Lees méér.

Leren en weten

Bollebozen die ook tijdens vakanties willen leren vinden vast iets in dit lijstje.

Creatief aan de slag

Voor creatievelingen die graag hun handen uit de mouwen steken raden we deze boeken aan.

Samen spelen

Uiteraard mag een spelletje op tijd en stond niet ontbreken. Misschien valt een van deze in de smaak.

Je kan natuurlijk ook gaan wandelen en onderweg een zalige zoektocht doen. Daarom krijg je krijg hier drie zoektochten cadeau uit ‘Expeditie natuur‘.

Download de Takkentocht.

Download de Vliegbeestjessafari.

Download de Jakkiebakkietocht.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief