lijst

Hoe overlees je de verlengde paasvakantie?

0

De paasvakantie werd voor vele kinderen met een week verlengd. Helaas zijn reisjes naar het buitenland nog geen optie en combineren vele ouders die extra week opvang met thuiswerk. Maar niet getreurd, wij helpen je uit de nood met tal van bezigheidstherapieën, euh boekentips voor jouw kroost! 

Spring snel naar:

Samen lezen
Met een leesboekje in een hoekje
Liever luisteren dan lezen
Leren en weten
Creatief aan de slag
Samen spelen

Samen lezen

Een fijne selectie boekjes om samen met de kleinsten in te lezen.

Met een leesboekje in een hoekje

Niets leuker dan in een gezellig leeshoekje te kruipen met een zalig jeugdboek.

Liever luisteren dan lezen

Voor niet zo lustige lezers die toch van verhalen houden, raden we deze luisterboeken aan.

Overzicht

16 Dracula (10+) (boek met cd en downloadcode voor smartphone en tablet)

Jonathan Harker, een keurige notaris uit Londen, zag een snoepreisje naar Transsylvanië wel zitten: Even wat documenten laten tekenen, beetje van de plaatselijke keuken genieten en klaar. Maar zijn gastheer, Graaf Dracula, maakt een duidelijk onderscheid tussen gast en vrijheid. Jonathans verloofde Mina krijgt steeds vreemdere brieven aan, - met dt-fouten zelfs! - en maakt zich ongerust. Maar niet zo ongerust als over haar vriendin Lucy die na een nachtelijke slaapwandeling plots verdacht bleekjes ziet. Gelukkig weet Professor Doctor Emeritus Gerda Van Helsing raad. Wel, niet echt, maar ze vindt het bijzonder boeiend, want de mysteries stapelen zich op. Heeft het iets te maken met dat bootje dat vol kisten met aarde was aangespoeld en die wolf met rode ogen die eruit sprong? Wat doen die al die Transsylvanische Radetskis in Engeland? Wat zijn Radetskis trouwens? Helpt rabarber tegen onheil? Wat doet Jonathan opeens in een Hongaars hospitaal? Waarom stijgen de prijzen van renovatieprojecten in Londen en gaan we eindelijk weten welke religie de meest efficiënte is? Zal er nog iemand kunnen slapen na het beluisteren van dit verhaal? Het team van Het Geluidshuis loopt er in elk geval maar bleekjes bij deze dagen. En Warre Borgmans hebben we zien huilen met de wolven in Limburg.  Met de stemmen van Warre Borgmans als verteller, Lucas Van den Eynde als Dracula, Bart Hollanders als Jonathan Harker, Marie Vinck als Mina, Ariane Van Vliet als Gerda Van Helsing en verder: Charlotte De Bruyne, Michaël Pas, Guga Baul, Koen De Graeve, Gène Bervoets, Günther Lesage, Dempsey Hendrickx en Laïs.

Lees méér.

Leren en weten

Bollebozen die ook tijdens vakanties willen leren vinden vast iets in dit lijstje.

 • Creatief aan de slag

  Voor creatievelingen die graag hun handen uit de mouwen steken raden we deze boeken aan.

 • Samen spelen

  Uiteraard mag een spelletje op tijd en stond niet ontbreken. Misschien valt een van deze in de smaak.

  Je kan natuurlijk ook gaan wandelen en onderweg een zalige zoektocht doen. Het is nog even wachten tot eind mei voor ‘Expeditie Natuur’ van Sarah Devos verschijnt. Maar je krijgt hier al twee zoektochten cadeau.

  Download de Takkentocht.

  Download de Vliegbeestjessafari.

  Download de Jakkiebakkietocht.

  Op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief