recept

Indiase wrap met yoghurtsaus: heerlijk en eenvoudig vegetarisch gerecht!

0

Op zoek naar een lekker én gemakkelijk vegetarisch gerecht? Hier vind je het recept voor een Indiase wrap met yoghurt-koriandersaus! Je kan het recept ook gemakkelijk veganistisch maken door de yoghurt te vervangen door sojayoghurt.

Dit recept komt uit het kookboek Veggie of vegan, lekker simpel van Miki Duerinck en Kristin Leybaert, met meer dan 70 vegatarische/veganistische gerechten die niet moeilijk te bereiden zijn. Je vind er van alles wat in! Fingerfood, gezonde fastfood, comfortfood, met mediterrane en aziatische invloeden.

Ben je nog op zoek naar andere vegetarische recepten? Jeroen Meus brengt eind oktober een nieuw, 100% vegetarisch kookboek uit! In Groentekost zijn Meus’ vegetarische recepten gebundeld én verschijnen een aantal gloednieuwe recepten.

Indiase wrap met yoghurtkoriandersaus 

Je kunt deze wrap maken met gewone tortilla’s, maar mocht je ergens Indiase chapati’s vinden, zoveel te beter! Het sausje voor erbij is een absolute must. Ben je geen fan van koriander? Vervang hem gerust door munt. 

KLAAR IN 30 MINUTEN 

Voor 4 wraps 

  • 4 grote tortilla’s of chapati’s 
  • 600 g bloemkool, in plakjes 
  • 400 g tomaten, in stukjes 
  • 250 g gare kikkererwten (mag uit blik, uitgelekt) 
  • 300 g spinazie, grof gehakt 
  • 1 teentje knoflook, geperst 
  • 20 g verse gember, gemalen 
  • 1 chilipepertje, gehakt 
  • 1 koffielepel kurkumapoeder 
  • 1 koffielepel kerriepoeder 
  • zout 
  • kokosolie, ghee of rijstolie 

Voor de yoghurtkorinadersaus: 

  • 1 teentje knoflook, gehakt 
  • 1/4 koffielepel komijnpoeder 
  • 1/4 koffielepel korianderpoeder 
  • 1/4 koffielepel kurkumapoeder 
  • 1/4 l yoghurt of sojayoghurt + 2 eetlepels citroensap 
  • 1/4 bosje verse koriander, gehakt 
  • wat olijfolie 
  • peper en zout 

 

Maak eerst de yoghurt-koriandersaus. 

  1. Bak de knoflook kort in de olie.
  2. Laat het komijn-, koriander- en kurkumapoeder even meestoven.
  3. Vermeng de sojayoghurt met het citroensap.
  4. Giet het specerijenmengsel bij de yoghurt of sojayoghurt en voeg verse koriander, peper en zout toe.

Maak nu de Indiase wraps. 

  1. Verwarm wat olie in de wok en roerbak de bloemkoolplakjes.
  2. Voeg de knoflook, de gember en het pepertje toe.
  3. Roer de tomatenstukjes erdoor en kruid met kerriepoeder, kurkuma en zout.
  4. Voeg de kikkererwten en de spinazie toe en wok verder tot de spinazie geslonken is.
  5. Verwarm de tortilla’s of chapati’s een voor een in een droge pan.
  6. Vul de tortilla’s of chapati’s en giet het sausje erover.

Eet smakelijk!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief