nieuws

Ines Nijs schrijft nieuwe roman ‘De terugvlucht’: een verhaal over Sabena’s Congoroute en de impact van de vooruitgang

0

Na het goed onthaalde Onomkeerbaar vertelt auteur Ines Nijs in haar historische roman De terugvlucht het verhaal van vliegenier Victor Heylighen. Hij hielp de Congoroute tussen Brussel en Leopoldstad uitbouwen, waardoor het de belangrijkste luchtverbinding van Sabena werd. De terugvlucht ligt nu in je boekhandel.

Er was een tijd dat piloten én reizigers als avonturiers het luchtruim kozen, als pioniers de hemel bestormden. Vliegenier Victor Heylighen was een van hen. Hij hielp de Congoroute tussen Brussel en Leopoldstad uitbouwen. Het werd de belangrijkste luchtverbinding van Sabena.

In vrije val

Wanneer de snelle evolutie in de luchtvaart, die tijdens de Tweede Wereldoorlog reuzenstappen zette, een einde maakt aan Victor Heylighens vanzelfsprekende overwicht, raakt zijn leven uit balans. Hoger, sneller, verder, meer: het is een vooruitgang waar hij niet in gelooft en die hij op zijn leeftijd moeilijk lijkt te kunnen bijbenen. Wat moet een piloot die altijd heeft gevlogen met het stuur stevig in handen, vertrouwend op zijn intuïtie en zijn ogen, met al die nieuwerwetse boordapparatuur? En wat als ook nog zijn persoonlijke leven uit balans raakt?

Met De terugvlucht schreef Ines Nijs een aangrijpende en verrassend actuele historische roman over iemand die riskeert achtergelaten te worden door de vooruitgang en op alle vlakken op zoek moet naar een nieuw evenwicht.

Bestel De terugvlucht van Ines Nijs nu in je (online) boekhandel.

Meer lezen?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief