nieuws

Internationaal cartoonfestival 2019: de laureaten!

De beste cartoons van over de hele wereld staan al 58 jaar centraal op het Internationaal Cartoonfestival van Knokke-Heist. Een professionele jury, onder leiding van voorzitter Chris Dusauchoit selecteerde de laureaten, die in juni een plekje zullen krijgen in Cartoons 2019.

Chris Dusauchoit koos de laureaten samen met cartoonisten Steven Degryse (Lectrr) en Kim Duchateau, striptekenaar Merho, Marc Coenen (Opleidingshoofd Journalistiek hogeschool PXL) en onze eigenste uitgever Ann Van Camp. Ze hadden de moeilijke taak om uit de 2325 ingezonden cartoons de winnende spotprent te kiezen.

De Israëlische cartoonist Nirgen won uiteindelijk de 58ste Internationale Cartoonwedstrijd van Knokke-Heist. Hij kreeg daarvoor de Gouden Hoed en de bijhorende geldprijs van
€ 5000. Proficiat, Nirgen!

Knokke-Heist is al voor de 58ste keer gastheer van de internationale cartoonisten. Na al die jaren blijkt de wedstrijd nog steeds bijzonder populair, want ruim
679 cartoonisten uit meer dan 85 landen
namen deel aan De Grote Prijs Knokke-Heist, de oudste cartoonwedstrijd van de wereld. In totaal werden er 2325
cartoons
ingestuurd.

Op het boek en het Cartoonfestival zelf is het nog even wachten. Cartoons 2019 wordt verwacht in juni, het 58ste Cartoonfestival vindt plaats van 29 juni tot 1 september 2019. Iets om naar uit te kijken!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief