nieuws

Ish Ait Hamou zet 2018 in met een uitverkochte muziektheatertour en een zesde druk van zijn Te Gek!?-novelle

Het nieuwe jaar is nog maar net ingezet en het regent goed nieuws voor Ish Ait Hamou. Zijn voorstelling ‘Aangenaam, ik ben Ish’ ging op 6 januari in première en is nu al volledig uitverkocht. Daarbovenop komt het fantastische nieuws dat zijn novelle Als je iemand verliest die je niet kan verliezen voor de zesde keer naar de drukker is vertrokken.

Afgelopen zaterdag stond Ish Ait Hamou voor het eerst op het podium met zijn voorstelling ‘Aangenaam, ik ben Ish’ en het was een schot in de roos. Een zeer dankbare Ish werd aan het einde bejubeld met een staande ovatie.

De titel verraadt het al. Ish laat zichzelf zien in al zijn facetten.
Ish, geboren en getogen in Vilvoorde, zoon van de 1e generatie migranten, beeldt zijn onverwachte parcours uit zoals alleen hij dat kan.

Met “Aangenaam, ik ben Ish” maakt hij een voorstelling over de kracht van verhalen.
Over de zoektocht naar identiteit.
Over de moeilijkheden van onze samenleving.
Over Ish, over jullie, over ons allemaal.

Ish stands up met woorden, met dans, met muziek, met zang en alle andere “Tools” om zijn boodschap over te brengen naar het grote publiek.

Autobiografisch, realistisch, verbindend, grappig en met een gezonde portie relativeringszin.

Mensen raken en door mensen geraakt worden.

Dat is “Aangenaam, Ik ben Ish”.

Dit voorjaar volgen nog 15 voorstellingen maar zelfs de extra geplande avond in de Arenbergschouwburg is volledig uitverkocht. Wie nog kans wil maken op een ticket voor een van de voorstellingen, volgt best zijn Facebookpagina voor het geval er last minute een plaats vrij komt.

Ook zijn boeken blijven razend populair. Ish was de eerste auteur die een novelle schreef voor Te Gek!? om zo te helpen het taboe rond psychische problemen te doorbreken. En dat werkt: er werden intussen maar liefst 19.000 exemplaren verkocht van Als je iemand verliest die je niet kan verliezen en daarmee is het boek toe aan een zesde druk.

“Als je tijd geeft aan moeilijk, dan wordt moeilijk gemakkelijk. Eén weg heeft ze nooit kunnen begaan. Het is een gebeurtenis waar ze nooit naar heeft willen terugkijken. Een gevoel dat ze nooit heeft kunnen verwerken. Ze heeft zichzelf nooit de tijd gegeven om van dat ‘moeilijk’ een ‘gemakkelijk’ te maken.” – Ish Ait Hamou, Als je iemand verliest die je niet kan verliezen

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief