nieuws

Ish Ait Hamou’s succesboek Cécile is al aan 14de druk toe

Het gaat Ish Ait Hamou voor de wind in 2018. Een uitverkochte muziektheatertour, herdruk na herdruk en eind dit jaar verschijnt KLEM, een kortfilm gebaseerd op zijn derde roman Als je iemand verliest die je niet kan verliezen. Deze maand kunnen we hem in het bijzonder feliciteren met de 14de druk van Cécile.

Cécile kan nu zonder meer een succesboek genoemd worden! In 2016 verscheen bovendien ook het luisterboek, voor wie maar niet genoeg kon krijgen van Djibril, het Marokkaanse jongetje dat in ijltempo het hart van heel Vlaanderen en Nederland veroverde.

‘Wat kan Ish vertellen! Dan weer sprookjesachtig, dan weer fel realistisch sleurt hij je mee in een wereld vol liefde en wanhoop, strijd en troost.’ — Abdelkader Benali

Djibril is elf en droomt van de wereld buiten zijn kleine dorp in het diepe zuiden van Marokko. Door zijn nieuwsgierigheid en zijn kinderlijk enthousiasme krijgt zijn leven een onverwachte wending. Niet alleen zijn eigen leven wordt door deze schokkende gebeurtenis overhoopgehaald, ze heeft ook een invloed op het leven van zijn familie en van een aantal mensen die hij nooit eerder heeft ontmoet. Het enige wat Djibril nog verbindt met zijn zonovergoten geboorteplaats zijn de kleren die hij droeg en een verhakkelde foto die toebehoorde aan zijn oudere broer Kareem. Een onduidelijke krabbel op die foto leidt hem naar een adres in Parijs, waar hij kennismaakt met de jonge vrouw Cécile. De Française intrigeert hem, maar ze is nauwer vervlochten met zijn leven dan hij kan vermoeden. Hoe meer hij Cécile bezoekt, hoe meer Djibril verwikkeld raakt in haar duistere kwellingen. De kans wordt steeds kleiner dat hij zijn thuis en familie ooit nog terugziet.

Ontdek hieronder meer over het boek en waar je het kan verkrijgen:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief