nieuws

Jan Van der Cruysse genomineerd voor de Bookspot Gouden Strop 2018

Gisteren, dinsdag 3 april, werd bekendgemaakt dat Bling Bling 2 genomineerd is voor de Bookspot Gouden Strop 2018. Erg spectaculair gezien het eerste boek in de Bling Bling-reeks al meermaals in de prijzen viel.

Met zijn debuut Bling Bling 1 veroverde de voormalige luchthavenwoordvoerder Jan Van der Cruysse meteen de Hercule Poirotprijs, de Diamanten Kogel en de Schaduwprijs – ongezien voor een debuterende auteur. Het vervolg, Bling Bling 2, ging kort na verschijnen al in tweede druk en mocht nu ook een nominatie ontvangen.

Bling Bling 3, het sluitstuk van de trilogie, verschijnt op 4 mei. In dit derde boek uit de reeks komen de verschillende verhaallijnen samen in een heftige landing.

De pers over Bling Bling 1 en 2:

‘Jaarlijks zo’n debuut en de Vlaamse misdaadroman verdringt moeiteloos de Scandinavische. Wat een intensiteit!’Lukas De Vos (over Bling Bling 1)

‘Een avonturenthriller met internationale allure, die gewoon smeekt om verfilmd te worden’  Gazet van Antwerpen (over Bling Bling 1)

‘Bling Bling 2 bewijst dat Van der Cruysse geen one-hit-wonder is, maar een misdaadauteur die het genre in Vlaanderen tot een internationaal niveau mee optilt. (****)’ – Het Nieuwsblad

‘Bling Bling 2 is 500 pagina’s leesfun, even geestig en stout als Ocean’s Eleven of een Coens-film, spits geschreven en bevolkt door boeiende moordvrouwen en geflipte gangsters.’ – Het Laatste Nieuws

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief