Vanaf dit jaar kan je in het Billie magazine, bij Het NieuwsbladHet Belang van Limburg of de Gazet van Antwerpen Bistro Meus terugvinden! Jeroen Meus is namelijk de nieuwe huiskok van Billie.

‘Ik breng Dagelijkse kost-recepten die nog nooit gepubliceerd zijn,’ vertelt Meus. ‘Wekelijks drie frisse recepten.’ Meer hierover kan je hier lezen.

Kan je niet genoeg krijgen van de recepten van Jeroen Meus? Neem dan een kijkje in zijn kookboeken hieronder!

Een recept voor winterse gnocchi kan je hier vinden.

Ontdek de kookboeken van Jeroen Meus:

Groentekost

Het idee om een aantal van zijn vegetarische recepten te bundelen sluimerde al langer bij Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus. Groenten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn leven. Zo leerde zijn West-Vlaamse bompa hem asperges steken, en met zijn broers zat hij urenlang boontjes te doppen aan de keukentafel of kilo’s tomaten te roerzeven. Het geluid van de vermoeide passe-vite na urenlang draaien staat in zijn geheugen gegrift.   Voor Groentekost selecteerde Jeroen zijn favoriete recepten en bedacht hij ook een aantal gloednieuwe bereidingen.

€ 29,99

Jeroen Meus is de nieuwe huischef van Billie magazine!

Winterkost

Winter is coming. Vul het brandhout aan, zet de oven op 180 °C en steek de vuren aan. In Winterkost gaat Jeroen koudefronten en winterdips te lijf met 75 nieuwe recepten, voor ontbijt, brunch, lunch, diner of een onverwachte koffieklets. Want geen winter zonder verloren brood, verse soep, geurige ovenschotels, gebraad met kroketten of stoemp en een stukje kruidige appelcake tussendoor. Een boek vol comfortfood, om een winter lang van te genieten.

€ 20,99

Zomerkost

In Zomerkost zorgt Jeroen voor de lekkerste zomer ooit. Hij brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten. Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!

€ 20,99

Jeroen Meus

Jeroen Meus (°1978) is zonder twijfel Vlaanderens bekendste tv-kok. Hij begon zijn carrière als mede-eigenaar van restaurant Luzine in Leuven en roerde meermaals in de potten op Eén, vtm en Vitaya. Hij brak pas echt door bij het grote publiek dankzij het populaire kookprogramma Dagelijkse kost, dat hij al tien jaar lang elke avond presenteert. De reeks gelijknamige en al even succesvolle kookboeken die daarop volgden verleidden heel Vlaanderen tot achter het fornuis. [youtube code="BzOTYV_82R8"]