nieuws

Jeroen Olyslaegers bij ‘Alleen Elvis blijft bestaan’

Zaterdag 15 december is auteur Jeroen Olyslaegers te gast bij Alleen Elvis blijft bestaan. Het is de laatste aflevering van dit seizoen. 

Het succes van WIL zorgde in 2016 voor Olyslaegers’ doorbraak bij het grote publiek. Het boek leverde hem niet alleen veel lovende reacties op, maar hij won ook verschillende prijzen voor zijn verhaal over de Antwerpse bezetting (Fintro Literatuurprijs, de Ultima van de Vlaamse Cultuur in de Letteren, de Confituurboekhandelsprijs en de F. Borderwijk-prijs). Momenteel is Olyslaegers writer in residence bij Museaum Mayer van den Bergh, waar hij aan zijn nieuwe boek werkt.

Olyslaegers gaat in gesprek met presentator Thomas Vanderveken over zijn 12 favorieten fragmenten. Alleen Elvis blijft bestaan wordt op 22u uitgezonden op Canvas.

Voor meer info kun je terecht op www.canvas.be.

WIL

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.
Een ambitieuze, veelzijdige roman die de lezer niet los zal laten. Olyslaegers bewees zijn meesterschap al eerder, maar met WIL zal hij menigeen volstrekt verrassen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief