nieuws

Jeroen Olyslaegers neemt niet alleen lezers, maar ook luisteraars mee naar de zestiende eeuw.

0

De komende weken zullen niet alleen lezers, maar ook luisteraars kennis kunnen maken met het Antwerpen van de zestiende eeuw zoals Jeroen Olyslaegers dat vol bravoure beschrijft in zijn jongste roman Wildevrouw. Deze literaire bestseller is nu immers ook verkrijgbaar als luisterboek en er volgen nog twee podcasts: een Klara-podcast van vijf afleveringen en een Bezige Bij-podcast waarin Olyslaegers in gesprek gaat met zijn redacteur. Intussen is de roman – die eind vorig jaar verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij – aan zijn vierde druk toe.

Audioboek
“Wanneer een vent drie vrouwen aan de aarde heeft moeten toevertrouwen, de een na de ander, en twee van hen ook nog eens deze wereld hebben verlaten met een bijna voldragen kind in hun buik, dan acht hij zijn zaad vervloekt.” Vanaf de eerste zin sleurt meesterverteller Jeroen Olyslaegers zijn luisteraars mee en katapulteert hij hen zo’n 450 jaar terug in de tijd.
Het audioboek van Wildevrouw is vanaf nu beschikbaar en werd door de auteur zelf ingelezen. Je kan het onder meer beluisteren via Storytel www.debezigebij.nl en Bol.com.

Klara-podcast
In deze 5-delige serie nemen de auteur en zijn hoofdpersonage ‘Beer’ de luisteraars mee naar de gedoemde zestiende-eeuwse stad en trachten ze enkele sleutelfiguren uit de roman te doorgronden. De stem van Beer wordt vertolkt door acteur Stefaan Degand.
De serie is te volgen vanaf 21 februari om 18u op Klara, Klara.be en de Klara-app. Verder is ze ook te beluisteren als podcast.

Bezige Bij-podcast
Hoe kwam de roman Wildevrouw tot stand? In de nieuwste aflevering van de Bezige Bij-podcast praat Jeroen Olyslaegers met zijn redacteur Katrijn Van Hauwermeiren open en ongedwongen over zijn schrijfproces.
De podcast is vanaf 26 februari te beluisteren via Spotify, iTunes en www.debezigebij.nl.

Over Wildevrouw
Beer verloor drie vrouwen in het kraambed. Zijn derde echtgenote baarde een kind alvorens te sterven, de andere twee stierven met een kind in hun buik. Na al dat verlies acht hij zichzelf vervloekt. Vanuit Amsterdam blikt Beer terug op zijn laatste jaren in het zestiende-eeuwse Antwerpen, de stad die hij ontvluchtte. Antwerpen floreert in handel en geld, maar er heerst tegelijk een grote onrust. Beer maakt deze oplopende spanningen van dichtbij mee in zijn herberg waar vrije gedachten en zoete wijn vloeien, en waar plannen worden gesmeed door een geheim genootschap. Alles wordt op scherp gesteld wanneer als gevolg van overmoedige wereldveroveraars een wildevrouw in zijn herberg terechtkomt.
Wildevrouw is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

Jeroen Olyslaegers (1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Na de alom geprezen romans WIJ (2009) en WINST (2012) zette hij met de roman WIL (2016) de kroon op zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en over de positie van het individu tegenover de gemeenschap. Het betekende de doorbraak van Jeroen Olyslaegers.
WIL werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza, de F. Bordewijk-prijs, de Prijs van de KANTL voor Proza 2020, en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en De Inktaap. Van het boek werden meer dan 60.000 exemplaren verkocht. Nu verkrijgbaar in een luxe gebonden editie.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief