nieuws

Jeroen Olyslaegers over ‘Wildevrouw’

0

“Vol bravoure sleurt Jeroen Olyslaegers je mee naar het Antwerpen van de 16de eeuw” zo luidt de officiële slagzin van de nieuwe roman van de auteur van onder andere Wil. Zelf noemt hij het een trip, een teletijdmachine, waar hij de lezer graag kennis mee wil laten maken. Om dat te doen, lieten wij Jeroen alvast aan het woord over zijn nieuwste boek, Wildevrouw.


Over Wildevrouw

Voor de boektrailer van Wildevrouw nam Jeroen ons alvast een stukje mee naar het Antwerpen van de 16de eeuw. Want die ervaring wil hij aan de lezer overbrengen. Hoe? Door ons naar een aantal Antwerpse herinneringen te sturen die een grote inspiratiebron zijn geweest voor het boek. Zo kwamen we terecht bij ‘De dulle griet’ in Mayer van den Bergh, toonde Het Vleeshuis ons de ‘Spaanse furie’ en ‘De wildevrouw’ en ontdekten we opnieuw de oerkracht van de Schelde, die de lezer helemaal in het begin het boek doet binnenvaren.

Boektrailer

Hoe deze kunstwerken en de herinnering aan de gouden tijd van Antwerpen het boek mee tot stand hebben gebracht, vertelt Jeroen Olyslaegers in de uitgebreide boektrailer van Wildevrouw.

Wildevrouw in de pers

Door de verstrengde corona-maatregelen werd de boekvoorstelling van Wildevrouw helaas tijdelijk afgelast. Gelukkig zorgde ‘t Stad Leest voor een fijn en coronaproof alternatief. Zo bracht Jeroen Olyslaegers gesigneerde exemplaren van Wildevrouw zelf tot bij de toekomstige lezer op een bakfiets.

‘Met Wildevrouw schreef Jeroen Olyslaegers de voorlopige kroon op zijn werk. Hij brengt ons op meesterlijke wijze naar de tijd van de Beeldenstorm en Bruegel.’


***** De Standaard

‘De schrijver drenkt het geheel in een smeuïge en jaloersmakend strakke taalbeheersing en hij laat het verhaal traag, maar tegelijk geen pentameter té traag, ontbolsteren. Wildevrouw is nu mijn favoriete Olyslaegers.’


**** Humo

‘Een wervelend verhaal over een bruisende maar ook vervloekte stad die moet opboksen tegen vele vijanden.’


**** Het Nieuwsblad

Voorleesfragment

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief