nieuws

Jeroen Olyslaegers wint de Inktvinger 2018

Het gaat Jeroen Olyslaegers voor de wind. Zijn laatste roman WIL kende al groot succes in zowel België als Nederland en werd vertaald in vier talen. Eerder won Olyslaegers al de Fintro Literatuurprijs, de Ultima van de Vlaamse Cultuur in de Letteren, de Confituurboekhandelsprijs en de F. Borderwijk-prijs. De Inktvinger is dus al de vijfde prijs die hij voor WIL in ontvangst mag nemen. Proficiat, Jeroen!

De Inktaap bestaat al langer, het is dé literaire jongerenprijs van de lage landen, waarbij scholieren de jaarlijks winnende titels lezen van de ECI Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs en de Fintro Literatuurprijs. Door deze selectie kan De Inktaap beschouwd worden als de supercup van de Nederlandstalige letteren.

Dit jaar werd er een Vlaamse tegenhanger gelanceerd: de Inktvinger. De genomineerden van 2018 waren Jeroen OlyslaegersMartin Michael Driessen en Ad van den Kieboom (redacteur van Alfred Birney). Op de slotdag kwam de grootste jongerenjury van het land samen om de genomineerde auteurs het vuur aan de schenen te leggen, workshops te volgen en te ontdekken wie de winnaar van De Inktvinger zou worden. Jeroen Olyslaegers mocht de hoofdprijs mee naar huis nemen!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief