nieuws

Jeroen Olyslaegers wint F. Borderwijk-prijs 2017

Het goede nieuws voor Jeroen Olyslaegers blijft komen! Vandaag werd bekend dat hij de F. Borderwijk-prijs 2017 in ontvangst mag nemen.

Jeroen Olyslaegers (1967) valt voor zijn roman WIL de F. Bordewijk-prijs 2017 toe. Volgens de jury heeft Olyslaegers met WIL heeft een roman geschreven die je met twee benen in bezet Antwerpen zet. Met imposante zinnen en in een vernuftige compositie maakt hij de onoverzichtelijkheid van de oorlogsjaren in de volle breedte voelbaar – aan de hand van de belevenissen van een politieagent die geleidelijk ontdekt dat morele keuzes onontkoombaar zijn.

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 21 januari 2018, tijdens het Schrijversfeest, de afsluiting van Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag in het Theater aan het Spui.

Eerder mocht Olyslaegers de Fintro Literatuurprijs , de Ultima van de Vlaamse Cultuur in de Letteren en de Confituurboekhandelsprijs in ontvangst nemen. De F. Borderwijk-prijs is dus al de vierde prijs die hij voor WIL in ontvangst mag nemen. Proficiat, Jeroen!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief