nieuws

Jeroen Olyslaegers wint Ultima van de Vlaamse Cultuur in de categorie Letteren

Na het winnen van de Fintro Literatuurprijs en de nominatie voor de Inktaap 2018 is er nog meer goed nieuws voor Jeroen Olyslaegers: hij wint vanavond de Ultima van de Vlaamse Cultuur in de categorie Letteren.

De Ultimas, de nieuwe naam voor de Vlaamse Cultuurprijzen, werden deze avond om 20u uitgereikt tijdens een spetterend cultuurfeest in de Gentse Vooruit.

Het feest met gezamenlijke uitreiking van alle cultuurprijzen biedt een terugblik op het afgelopen culturele jaar. Uit elk van de twaalf categorieën wordt de laureaat voor de hele verzamelde cultuursector in de bloemetjes gezet. Jeroen Olyslaegers mocht de prijs voor de categorie Letteren in ontvangst nemen.

Aan de prijs zit een geldbedrag vast, een fotoreportage, een clip en een bronzen kunstwerk van Philip Aguirre, La Ultima Isla.

In tegenstelling tot voorgaande jaren werden alle cultuurprijzen op dit evenement voor de hele cultuursector opnieuw samen uitgereikt. Meer dan 700 genodigden woonden de Ultimas bij.

De ULTIMAS zijn kwaliteitslabels waarmee de Vlaamse Gemeenschap blijk geeft van erkenning voor het culturele belang van het werk van de laureaten. Een jury van deskundigen uit de verschillende disciplines van de cultuursector draagt een laureaat voor aan de Vlaamse minister van Cultuur. De Vlaamse Cultuurprijzen worden al sinds 2003 uitgereikt door de Vlaamse minister van Cultuur aan toonaangevende artiesten, kunstenaars, organisaties of gezelschappen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief