lijst

Jeugdboekenmaand op WPG – Deel 3

Maart is jeugdboekenmaand op standaarduitgeverij.be en dat betekent een hele maand lang mooie kinder- en jeugdboeken in de kijker. Het thema dit jaar is MVX, een uitdagend thema dat kinderen bewust maakt van wie ze zijn en hoe ze zich voelen. Vandaag vier mooie boeken over identiteit voor kinderen van negen tot twaalf jaar.

Jacqueline Kelly – De evolutie van Calpurnia Tate

1899, Callie is elf jaar en woont op een boerderij omringd door haar broers. Ze heeft een grote interesse in de natuur en wilt later natuurwetenschapper worden. Maar kan een meisje dat wel?
Een inspirerende historische roman over rolpatronen doorbreken in een tijd waarin meisjes in de eerste plaats het huishouden moesten doen.

Barbara Tammes – Het leven volgens Pippa Leeuwenhart

Sinds de scheiding van haar ouders leidt Pippa twee verschillende levens. In haar dagboek vraagt Pippa zich af waarom je een ander versie van jezelf bent bij andere vrienden. Een inspirerend boek over de zoektocht naar jezelf en hoe ‘jezelf’ soms bestaat uit meerdere puzzelstukjes.

Joke Van Leeuwen – Iep

Op een dag ontdekt Warre iets vreemds onder een struik en hij neemt het mee naar huis, maar niemand weet goed wat het is. Voor de ene is Viegeltje een vogel, voor de ander een meisje en voor nog iemand anders is het een gelijkgezinde geest. Iep is een parel van een boek over het ontdekken van je identiteit en hoe dat voor iedereen anders is.

Wally De Doncker & Fatinha Ramos – Ik ben heel veel liefde

Luna vraagt zich af waar ze vandaan komt. Ze filosofeert over liefde en familie samen met mama en papa.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief