lijst

Jeugdboekenmaand op WPG – Deel 4

Maart is jeugdboekenmaand op standaarduitgeverij.be en dat betekent een hele maand lang mooie kinder- en jeugdboeken in de kijker. Het thema dit jaar is MVX, een uitdagend thema dat kinderen bewust maakt van wie ze zijn en hoe ze zich voelen. Kinderen tussen twaalf en vijftien jaar zijn bewust en onbewust enorm bezig met het thema. We sluiten de jeugdboekenmaand af met vijf fantastische jeugdboeken hen op het lijf geschreven.

Dirk Bracke – Under construction

Andreas is een meisje in een jongenslichaam. Geboren in de verkeerde verpakking vindt hij zelf. Een explosief verhaal dat taboes doorbreekt en jongeren bij de keel grijpt! Under construction is een pakkend boek over transgenders en drugsverslaafden.

Gideon Samson – Eilanddagen

Jakob moet tegen zijn zin een zomer doorbrengen op het Griekse eiland waar zijn vader woont. Wanneer hij Michalis ontmoet, begint een bijzondere vriendschap. Wanneer Jakob hoort dat Michalis’ liefje Puck binnenkort ook naar het eiland komt, wordt hij ongerust. Een zomers verhaal over een bijzondere vriendschap en grenzeloze liefde.

Anna Woltz & Vicky Janssen – Meisjes van Mars

Geboren in een woonwagenpark beseft Evert al heel snel dat zijn lichaam niet past bij hoe hij zich voelt. Ondanks de voortdurende tegenstand van zijn ouders, besluit Evert zijn hart te volgen. En dat is het begin van een lange reis.
Een schrijnend, hartverwarmend en doodeerlijk verhaal van iemand die weet wat hij wil en er alles aan doet om te worden wie hij/zij altijd al is geweest.

Edward van de Vendel – Oliver

Oliver, een beloftevolle voetballer, krijgt onverwachts en ongewild een turbulente zomer voorgeschoteld. Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van zijn neef en beste vriend Bendik. Maar wanneer Oliver merkt dat hij zich aangetrokken voelt tot Bendik slaat hij in paniek.

Rebecca Stead – Wie je morgen bent

Wie je morgen bent gaat over een groep meisjes die al jaren bevriend zijn, maar wanneer ze opgroeien, verandert de vriendschap ook. Hartsvriendinnen gedragen zich anders en jongens zijn plots meer dan gewone vrienden. Een verhaal over vriendschap en hoe die kan veranderen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief