Fijne zomer! Hieronder zetten wij onze zonnige jeugdboekenoogst van juli op een rijtje.

Hoor de ijskar rinkelen: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 2 juli verkrijgbaar:

Eerste stripverhaaltjes om zelf te lezen: De Smurf die geen geduld heeft

Ongeduldige Smurf wil altijd meteen krijgen wat hij wil. En wanneer de Smurfen een show organiseren voor de verjaardag van Grote Smurf, wil hij dolgraag een speciale voorstelling geven als acrobaat. Maar acrobaat word je niet zomaar: je moet veel oefenen. En dat is nu net waar Ongeduldige Smurf geen geduld voor heeft ... Een stripverhaal over ongeduldig zijn. In het dossier achteraan in het boek lees je wat ongeduldig zijn is en vind je tips & tricks om ermee om te gaan.

€ 10,99

Suske en Wiske: spelletjes voor onderweg

Met dit leuke boek van je favoriete striphelden verveel je je nooit meer onderweg. Het zit vol leuke spelletjes die je alleen of met z’n tweeën kunt spelen. Zo zit er in dit boek een rooster om oxo te spelen en een ganzenbord. Maar ook sudoku’s, binaire puzzels, doolhoven en nog zoveel meer leuke spelletjes komen aan bod. En dankzij de uitwisbare pagina’s en de stift die voorzien is van een wisser kun je zo vaak opnieuw beginnen als je maar wilt.

€ 9,99

Jommeke: spelletjes voor onderweg

In dit spelletjesblok met spiraalband vind je tekenopdrachten, sudoku's, doolhoven ... maar ook spelletjes om samen te spelen als je onderweg bent. Wie heeft als eerste vier op een rij? Kun jij het woord raden voordat je beurten op zijn? En kun jij de code kraken die jouw reisgenoot verzonnen heeft? Dankzij de stift en uitwisbare pagina's kun je de spelletjes zo vaak spelen als je wilt. Door het handige reisformaat neem je dit boek overal mee naartoe!

€ 9,99

Kleuren met water voor de kleintjes: Boerderij 18m+

Het populaire concept 'Kleuren met water' bestaat nu ook voor de allerkleinsten, met een aangepaste pen en in kartonboekformaat. Peuters vanaf 18 maanden kunnen zo leren kleuren zonder vlekken te maken. Door de aangepaste zoekopdrachten leren ze bovendien heel wat bij.

€ 9,99

Kleuren met water voor de kleintjes: Kleuren

Het populaire concept 'Kleuren met water' bestaat nu ook voor de allerkleinsten, met een aangepaste pen en in kartonboekformaat. Peuters vanaf 18 maanden kunnen zo leren kleuren zonder vlekken te maken. Door de aangepaste zoekopdrachten leren ze bovendien heel wat bij.

€ 9,99

Sport je mee? Spelletjesblok

Sport jij ook zo graag? Sla dan dit boek open! Je vindt er allerlei leuke spelletjes in terug: zoek de verschillen, verbind de stippen, zoek de ontbrekende puzzelstukjes en nog veel meer.

€ 5,99

Sport je mee? Verhalenplakboek

  Hugo probeert deze week elke dag een nieuwe sport uit. Zwemmen, voetballen, tennissen… Hij vindt het best spannend. Kom jij met hem mee al deze sporten ontdekken? Lees met mama of papa het verhaal en vervolledig het door de stickers op de juiste plaats te plakken. Een interactief boek dat de taalontwikkeling stimuleert en dat samen lezen mogelijk maakt. Voor veel zoek-, plak- en leesplezier.    

€ 5,99

Dinosaurusdoolhoven

Help babystegosaurus door het moeras en leid de triceratops door een dinodoolhof door met je vingers de sporen op de bladzijden te volgen. Een fijn puzzelboekje voor jonge kinderen met negen eenvoudige, lief getekende doolhoven. Doolhoven zijn een prima manier voor kinderen om te helpen bij de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden, het richtingsgevoel en de fijne motoriek. 

€ 9,99

Glitterende zeemeerminnen

Doe mee met de zeemeerminnen en zwem naar een scheepswrak, ga op jacht naar de schat, race door een zeewierwoud en ontmoet allerlei zeewezens. Met lieve illustraties en meer dan 150 glitterstickers: dit magische stickerboek houdt kleine kinderen urenlang zoet.

€ 7,99

De nieuwe baby

Een heerlijk stickerboekje dat kinderen vertelt over alle spannende dingen die gebeuren als het gezin wordt uitgebreid met een nieuwe baby. Met meer dan 180 stickers om op de mooie tekeningen te plakken: kinderen kunnen de babykamer versieren, alles bij elkaar zoeken wat een baby nodig heeft, op bezoek gaan in het ziekenhuis en helpen met het op bed leggen van de baby. Dit boek is een perfecte manier om kinderen te helpen wennen aan het krijgen van een broertje of zusje.

€ 7,99

Wat kan ik doen met papier en lijm?

Met papier en lijm kun je verrassend veel dingen doen en maken. Papieren honden racen van een heuvel af, je vouwt gigantische vlinders van oud cadeaupapier en ontdekt manieren om geheime boodschappen te verstoppen en vinden. Hoe kun je papier marmeren? Hoe verander je twee papieren bekers in een draaiende tijdmachine? Heb je weleens een geheim recept voor lijmplaneten gezien? En als je de eenvoudige stap-voor-stap instructies volgt, kun je een haai uitknippen, vouwen en in elkaar plakken die kan buigen en met zijn staart kan slaan.

€ 12,99

Het zonnestelsel

Schiet als een raket door ons fantastische zonnestelsel. Sla de bladzijden om, kijk door gaatjes en til de flapjes op om van alles te ontdekken over planeten, manen en de zon. Ga naar de rotsplaneet Mars, vlieg door een asteroïdegordel, zie een storm op Jupiter en ontdek wat er BUITEN ons zonnestelsel allemaal gebeurt.

€ 12,99

Ik en mijn haar

Een hartverwarmend verhaaltje over houden van je haar, en van jezelf. Volg Kyra terwijl ze haar gedachten en gevoelens deelt over haar prachtige afrohaar, en wat ze allemaal leert over verschillende haartypes. Als ze bij de kapper is geweest, hebben Kyra’s vriendjes veel vragen voor haar en zij ook voor hen. Leer over steil haar, kroeshaar, rood en zwart haar, cornrows en vlechten en nog veel meer, in dit boek over haar.

€ 12,50

Milo ziet het weer in zwart-wit

Milo trekt eropuit, in regen en in zonneschijn!
Ga je mee?
Laat je kindje kennismaken met het weer.
De vrolijke prenten in zwart-wit stimuleren de visuele waarneming van je baby.

€ 9,99

Vanaf 3 juli verkrijgbaar:

Ponyvriendje

Er staan hoefafdrukken in het zand voor de wei van Stip. Maar Stip staat nog gewoon netjes achter het hek. Emma snapt er niets van, maar ze is allang blij dat Stip niet weer is ontsnapt. Want vandaag is een belangrijke dag. Er is een huisdierenwedstrijd in het dorp. En Emma en Mads doen mee met Stip! Als de wedstrijd begint, ontdekken Emma en Mads dat de boze buurman ook meedoet. Ze kunnen er beter voor zorgen dat Stip uit zijn buurt blijft... Een vrolijk verhaal voor echte pony- en paardenfans! Stip bestaat echt. Kom je hem een keer knuffelen ... lees meer bij Avonturenboerderij Molenwaard?

€ 9,99

Het DNA-mysterie

Ruben zakte neer op de rand van zijn bed. Hij vergat adem te halen. Als iemand hem zou zeggen dat dit een foto van hemzelf was, zou hij het geloven. Ongelofelijk. Wat leek die jongen op hem!
Alleen, hij was het niet. Ruben wordt op Schiphol tegengehouden door de douane: eerder die dag heeft iemand anders ingecheckt die sprekend op hem lijkt. Jaimy ontdekt dat hij familie heeft waar hij niets van weet. Annefleur vindt foto’s van een jongen die wel haar broer móét zijn. Hoe zijn deze drie jongeren met elkaar verbonden? Ze gaan op zoek naar elkaar en ... lees meer naar de waarheid, maar wie kunnen ze vertrouwen?

€ 15,99

Vanaf 9 juli verkrijgbaar:

Ik lees

Klein konijn heeft boeken in alle kleuren.
In elk boek wacht een ander avontuur!
Een verhaal over de kracht van lezen en verbeelding. Een avontuurlijk zwart-wit boek van Xavier Deneux.

€ 13,99

Mijn eerste pop-upboekje: In de jungle

Wie verstopt zich in de boom? En wie spettert er vrolijk in de poel? Trek eropuit in de jungle en laat je verrassen door de pop-updieren op elke pagina!

€ 9,99

Mijn eerste pop-upboekje: Op de boerderij

Wie zwemt er vrolijk in het riet? En wie speelt er in de modder? Trek eropuit naar de boerderij en laat je verrassen door de pop-updieren op elke pagina!

€ 9,99

Vanaf 10 juli verkrijgbaar:

Kikker in het water

In bad gaan is een feest met dit badboekje.
Spetter en zing mee met Kikker!

Beleef eindeloos speel- en leesplezier in bad met dit leuke badboekje met piepertje in het omslag.

€ 10,99

Zwemmen of verzuipen!

Batcat (half vleermuis, half kat) woont heel gezellig samen met spook Ali op Spookeiland. Ze gamen, kijken tv en eten ijs, maar af en toe heeft Batcat me-time nodig. Het strand waar Batcat wil gaan chillen ligt alleen vol met wanhopige skelet-zeemeerminnen. Ze zijn hun prachtige kleuren kwijt en ze laten Batcat niet met rust tot het opgelost is. De zoektocht leidt langs Kori, de Kraken, een reuzenoctopus vermomd als zeeslang die Batcat wil opeten. Kan Batcat het raadsel van de zeemeerminnen oplossen?
Een fantastische graphic novel met een aandoenlijk mopperige vleermuiskat in de hoofdrol, over vriendschap en het overwinnen van ... lees meer je angsten. Voor de fans van Dog Man!

€ 13,99

Vanaf 16 juli verkrijgbaar:

Encyclomini: is het zacht of prikt het?

Draai met het wieltje en zoek uit wat prikt.
Een vrolijk boek om op een speelse manier contrasten te onderzoeken en je woordenschat uit te breiden.

€ 14,99

Encyclomini: ruikt het lekker of stinkt het?

Draai met het wieltje en zoek uit wat stinkt.
Een vrolijk boek om op een speelse manier contrasten te onderzoeken en je woordenschat uit te breiden.

€ 14,99

Wie heeft het gedaan? In het zwembad

Wie heeft het zwembad met forellen gevuld?
Wie heeft de glijbaan spekglad gemaakt?
En wie heeft de kleedkamers doorzocht? Lees de spannende avonturen van de vaste bezoekers van dit zwembad en vind de dader aan de hand van de aanwijzingen die in de verhalen zitten verstopt. Schuif de luikjes dicht van de personages die niet overeenkomen met de beschrijving van de verdachte. Uiteindelijk blijft er nog maar één iemand over! 15 raadsels en 15 mogelijke daders: vind jij ze allemaal?

€ 15,99

Vanaf 17 juli verkrijgbaar:

Zelf doen! zegt Kleine Ezel

Kleine Ezel wil niet meer geholpen worden door mama. ‘Zelf doen!’ zegt hij de hele tijd.
Als Jakkie jarig is, zoekt Kleine Ezel een prachtig verjaardagscadeau voor zijn grote vriend uit. Maar mag hij dat mooie cadeautje echt niet zelf houden?
Hij weet trouwens alles veel beter dan de oppas. ‘Mag wel van mama!’
En als hij zijn mama wil helpen, vindt hij het beest waar iedereen bang voor is. Echt iedereen?
Af en toe mist hij zijn papa. Kleine Ezel wil dolgraag naar hem toe, maar waar is papa eigenlijk?
Soms doet Kleine Ezel iets wat hij eigenlijk niet durft, maar gelukkig kan hij altijd op Jakkie rekenen. Ze zijn vrienden door ... lees meer dik en dun! Kleine Ezel is een ezeltje om in je hart te sluiten! Deze dikke voorleesbundel bevat zes eigenwijze prentenboeken en een toetje!

€ 24,99

Mijn grote eerste woordjes uitklapboek

Met dit stevige kartonboek met enorme uitklapplaten wordt eerste woordjes leren één groot feest!
Ontdek samen met je baby of peuter de grote en kleine dieren, allerlei voertuigen, het weer, de dingen in en om het huis en op de boerderij. * Meer dan 100 eerste woordjes * Grote uitklapplaten op elke spread * Stevig karton * Met zilverfolie op de cover

€ 15,99

Vanaf 23 juli verkrijgbaar:

Wie heeft het gedaan? Op de camping

Wie heeft de wegwijzers van plaats gewisseld?
Wie heeft Flappie ontvoerd?
Wie heeft een geheime zipline gemaakt? Lees de avonturen van de vakantiegangers op deze knotsgekke camping en vind de dader aan de hand van de aanwijzingen die in de verhalen verstopt zitten. Schuif de luikjes dicht van de personages die niet overeenkomen met de beschrijving van de verdachte. Uiteindelijk blijft er maar één iemand over! 15 raadsels en 15 mogelijke daders: vind jij ze allemaal?

€ 15,99

Vanaf 24 juli verkrijgbaar:

Een levensgevaarlijk plan

Het zweet breekt Anders uit. Zo hard als hij kan, rent hij naar het reuzenrad. Hij móét daar naar binnen! ‘Anders! Wacht!’ brult Tomas. ‘Niet doen! Hij gaat al draaien!’ Maar zelfs nu remt Anders niet af. In een reflex grijpt hij de stalen constructie van het reuzenrad beet en dan komen zijn voeten los van de grond… Anders is een Wisselaar. Hij kan van leven ruilen met mensen die zijn hulp nodig hebben. Wisselen is geweldig, maar het kan ook vreselijk fout gaan. Dan zit je voor altijd in het lijf van iemand anders. Een nachtmerrie! Samen met zijn ... lees meer vrienden gaat Anders in het diepste geheim op zoek naar zo’n Verwisselaar. Maar is dit plan niet té gevaarlijk?

€ 15,99

Vanaf 30 juli verkrijgbaar:

Mijn boek over auto’s

De auto rolt in de fabriek van de band. Hij is gloednieuw.
Gordels vastgeklikt? Rijden maar!
Ontdek van dichtbij hoe een auto in elkaar steekt, stuur hem door de wasstraat, bedien het verkeerslicht en nog veel meer!

€ 16,99

Vanaf 31 juli verkrijgbaar:

De leukste verjaardag ooit!

Benjamin Wollepluis is jarig en hij krijgt van al zijn vriendjes een cadeau. Maar eerst moet hij zelf op zoek! Langs alle dieren in het dorp en door de tuin van meneer Verhoef speurt hij met Pieter Konijn naar aanwijzingen. Een kruiwagen, een feesthoedje, een gieter… De tocht brengt hen naar een geweldige verrassing. Het wordt de leukste verjaardag ooit!
'Pieter Konijn - De leukste verjaardag ooit!' van Beatrix Potter is een avontuurlijk en feestelijk verhaal met flapjes waarachter je steeds nieuwe dingen kunt ontdekken en mee kunt speuren naar aanwijzingen.

€ 15,99