nieuws

Jo Claes gidst je door 300 taferelen uit de christelijke kunst

Wist je dat het alom bekende Lam Gods van de gebroeders Van Eyck de kruisdood en verrijzenis van Christus herdenkt? En dat de duif de Heilige Geest voorstelt? Wij ook niet. Gelukkig is er Kunst & christendom, een onmisbaar naslagwerk voor kunstliefhebbers!

Tweeduizend jaar christendom hebben een indrukwekkende schat aan kunstvoorwerpen opgeleverd. Kunstenaars vonden niet alleen inspiratie in het Oude en het Nieuwe Testament, maar ook in apocriefe verhalen of middeleeuwse legendes. Uit interesse voor architectuur en kunst bezoeken we in groten getale kerken, kloosters, musea en tentoonstellingen. Alleen hebben we dikwijls geen flauw idee van wie of wat er precies afgebeeld staat.

In Kunst & christendom bieden Jo Claes en Kathy Vincke een chronologisch overzicht van de driehonderd belangrijkste taferelen in de christelijke kunst, van het scheppingsverhaal uit Genesis tot de Apocalyps van Johannes. Bij elke scène vind je een verwijzing naar het Bijbelse verhaal en een korte toelichting of vergelijking met andere legenden, mythen of religieuze teksten. Of vertrek je liever van het kunstwerk? Dan kun je dankzij een lijst met elementen vlot herkennen over welke scène het gaat.

Met Kunst & christendom in de hand heeft de religieuze kunst geen geheimen meer voor je!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief