nieuws

Johan de Boose reist door Rusland

Johan de Boose weet niets van voetbal, maar des te meer over Rusland! Daarom vroeg WK Ward hem te vergezellen op zijn reis door Rusland. Het resultaat beluister je terug op Radio 1. 

Afwisselend schrijven Ward Bogaert en Johan de Boose een blog-bijdrage voor Radio1.be en breken ze zo nu en dan in op de Live-uitzendingen. Zo volg je hun Rusland-avonturen op de voet!

Dagboek – Dag 1

Johan observeert de ‘nieuwe generatie’ van Rusland.

Dagboek – Dag 2

Ward interviewt Johan vlak voor het Kremlin. Wat vinden de lokale politie-agenten daar van?

Dagboek – Dag 3

Ward en Johan vertrekken met de Trans-Siberië Expres, alleen is het niet wat Johan er van verwacht had…

Dagboek – Dag 4

Ze komen aan in Soezdal, een stadje vol kerken en kloosters.

Dagboek – Dag 5

‘U bent te bloot!’

Dagboek – Dag 6

De – nog altijd veel te moderne- Trans-Siberië Expres brengt Ward en Johan naar Nizjni Novgorod.

Dagboek – Dag 7

Het duo loopt Argentijnse voetbalsupporters tegen het lijf. Voor de Russische Anna een vreemde ervaring…

Een overzicht van alle Rusland-reportages vind je hier: Radio1.be

Johan de Boose

Dat Johan de Boose gefascineerd is door geschiedenis, Rusland en zijn tsaren, bewijst ook zijn nieuwste boek: Het vloekhout (verschijning 13 september). In het verhaal verbeeldt de Boose op fantasierijke wijze de tocht van een stuk hout door tweeduizend jaar geschiedenis:

Een stuk hout, afkomstig van een boom in Palestina, wordt gebruikt voor de kruisiging van de profeet Jesjoea. Het hout blijkt over magische krachten te beschikken: het kan praten en het wekt een bijzondere lust op bij wie het aanraakt. Wanneer een toneelmeester die op zoek is naar een stut voor zijn decor het hout meeneemt, is dit het begin van een spectaculaire reis. Het stuk hout komt terecht bij de Romeinse keizer, orthodoxe monniken, de Russische tsaar, mohammedaanse geleerden, uitvinders, de paus, fascisten en communisten, schilders, wetenschappers en terroristen. Het maakt onderweg kennis met beroemde teennagels, lijkwaden en voorhuiden. De reis duurt meer dan tweeduizend jaar.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief