nieuws

Jonas Boets leert je liegen

Op een dag die niet bestaat, gaat de Little Liars Club voor het eerst live. Jonas Boets nodigt je op 29 februari uit in Standaard Boekhandel Brasschaat en smeert je vlotjes de beste én slechtste leugens aan voor dagelijkse situaties waarin alle kinderen verzeild geraken en een leugentje om bestwil de beste uitweg lijkt. 

Little Liars Live

De Little Liars Club opent voor het eerst zijn deuren. Wil je weten hoe je moet liegen? Wil je weten welke leugens andere kinderen gebruiken? Of wil je vooral weten hoe je eronder uit muist als je betrapt wordt? Kom de club ontdekken op zaterdag 29 februari en ga naar huis met een zak leugens en misschien wel een boek dat nergens te verkrijgen is.

Waar? Standaard Boekhandel Brasschaat
Wanneer? 29.02.2020 – 11u t.e.m. 14u

Programma

  • 11:30: Voorlezen (exclusief verhaal) + liegles
  • 12:30: Voorlezen (exclusief verhaal) + liegles
  • 13:30: Voorlezen (exclusief verhaal) + liegles

Doorlopend voorziet Jonas Boets een boekenzoektocht, kan je je eigen liegverhaal schrijven, puzzel je een instagramavontuur van de Little Liars Club bij elkaar en worden ook de ouders en grootouders op een leugen getrakteerd.

Meer info over het event?

Over de Little Liars Club

Wat als een leugentje om bestwil grote gevolgen heeft en je naar de gekste toestanden toestanden leidt? Hoe red je je daaruit? Gelukkig bestaat er een club die je helpt bij je leugen en alles weer in orde brengt. Opgericht door Madame Lily en gerund door haar trouwe butlers. Want een leugen vertellen is ook een beetje een verhaal vertellen. En Madame Lily houdt van verhalen. Ides, Alice, Joon en Gloria zijn leden van de Little Liars Club. Zij helpen anderen met hun leugentjes, maar komen zelf helaas ook vaak in de problemen.  Voor kinderen van 9 tot 13. En soms misschien wel 14 of 15. En ook wel voor hun ouders. Eigenlijk voor iedereen die al wel eens een leugentje vertelt.

“Spreken is zilver, liegen is goud!”

Jeugdboekenmaand

De eerste Little Liars Club live opent zijn deuren aan de vooravond van de Jeugdboekenmaand, die traditioneel van 1 t.e.m. 31 maart loopt. Dat is geen toeval. Hoewel het thema dit jaar ‘Kunst’ is en een vettig potje liegen daar niet meteen onder valt, doet het idee achter de Little Liars Club dat wel.

Als ex-netdirecteur van VTM Kzoom weet Jonas Boets vinger wat er leeft bij kinderen. Daarnaast houdt hij als jeugdauteur steeds vinger aan de pols bij zijn publiek tijdens zijn klasbezoeken. Zo vroeg hij een tijd geleden waar zijn publiek mee bezig is. Daaruit kwam ‘liegen’ sterk naar voor en werd de kiem gezaaid voor de Little Liars Club.

Momenteel werkt Jonas Boets mee aan het digitale platvorm VRT NU. Zo beseft hij als geen ander dat ook jeugdliteratuur de shift naar het internet kan of moet maken. Dat wil hij met de storyworld van de Little Liars Club ook doen. Door zowel verhalen in boekvorm als online aan te bieden, wil Jonas Boets kinderen doen lezen op de media waar ze aanwezig zijn. Zo schrijft hij exclusieve kortverhalen voor Instagram, is er een facebookpagina op de ouders gericht en kan je via de website meer te weten komen over de club, zélf lid worden en het eerste, nooit uitgegeven boek van de LLC winnen, waarvan maar 250 exemplaren gedrukt zijn.

Op deze manier hoopt Jonas Boets zijn steentje bij te dragen aan leesbevordering op een eigentijdse manier volledig op maat van zijn publiek. Daarom valt ook de Litte Liars Club perfect onder het opzet van de Jeugdboekenmaand.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief