nieuws

Jutta Borms geeft 3 tips om de winter gezond door te komen!

Vorige week sprak Jutta Borms, auteur van De nieuwe dokter, met Nathalie Delporte in De Boost over additieve geneeskunde. Ze gaf hierbij drie tips om de winter gezond(er) door te komen! 

Klassieke geneeskunde en additieve geneeskunde zijn de perfecte aanvulling voor elkaar volgens arts Jutta Borms. Wanneer de klassieke geneeskunde niet helpt of voor neveneffecten zorgt, is het mogelijk om via additieve geneeskunde op een veilige manier naar andere, natuurlijke oplossingen te kijken.

Nog beter is natuurlijk om te voorkomen dat je ziek wordt. Het is daarom belangrijk dat je zelf de verantwoordelijkheid opneemt voor je gezondheid en dit doe je in eerste instantie door voor een goede weerstand te zorgen.

Hieronder volgen drie tips van Jutta Borms om je energiepeil te verhogen en gezond te blijven:

  • In de winter zijn we vaker gedehydrateerd doordat de verwarming bijna voortdurend opstaat. Drink daarom ‘s ochtends bij het opstaan twee grote glazen water. Zo heb je 80% minder kans om ziek te worden.
  • Luister naar je lichaam. Als je merkt dat bepaalde medicatie niet werkt, stop dan met deze te nemen of bouw het af. Natuurlijk zijn er vormen van medicatie waar je niet zomaar mee mag stoppen. Bespreek dan zorgvuldig met je arts of specialist wat de opties zijn.
  • Eet de juiste voeding. Je voeding is voor je lichaam wat brandstof is voor de auto. Daarnaast werkt het als een medicijn, maar als je de verkeerde voeding eet kan het je ook ziek maken. Zo zorgen kaas- en melkproducten bijvoorbeeld voor meer slijmvorming wat problemen met de luchtwegen kan veroorzaken. En als je lichaam behoefte heeft aan een zoete stof, kies dan niet voor witte suiker maar voor gezonde opties zoals pompoen en wortel.

Je kan het radiofragment via deze link herbeluisteren op de website van Joe.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief