nieuws

Jutta Borms geneest ‘ongeneeslijke’ patiënten

Jutta Borms is een klassiek opgeleide arts. In haar huisartsenpraktijk stelde ze vast dat er soms andere, niet-klassieke methodes nodig waren om haar patiënten te genezen. Waar pillen, zalfjes en andere reguliere technieken niet het verhoopte resultaat hebben, moet ze vaak dieper gaan om de complexe oorzaken van jarenlange nek- of rugpijn, allergie of migraine te achterhalen en te genezen. Nu bundelt ze haar ervaringen in De nieuwe dokter.

Jarenlang zag Jutta Borms patiënten die zogezegd ‘niet te genezen waren’. Dankzij alternatieve geneeswijzen lukte dat wel. Ook uit eigen ervaring stelde Jutta vast dat deze alternatieve methodes effect hebben. Door een auto-ongeluk en een daarop aanslepende whiplash kwam ze in contact met biopunctuur en neuraaltherapie. Dat was het begin van een niet te stillen honger naar meer.

Jutta Borms verdiept zich intussen al bijna twintig jaar in holistische geneeskunde. Die gaat ervan uit dat je pas gezond kunt zijn als alles in je lichaam én hoofd goed zit. Daarom is het belangrijk dat je zélf verantwoordelijkheid opneemt voor je gezondheid, door in eerste instantie voor een goede weerstand te zorgen. In 2009 startte Borms een medische holistische praktijk in Tielrode, waar ze ontzettend fier op is. Sinds 2014 werd haar interesse getriggerd in yoga en organiseerde ze yogaweekends en -workshops in haar eigen praktijk, in Domburg en in Portugal.

De nieuwe dokter bestaat uit drie delen. In het eerste deel legt Jutta Borms uit hoe ze in de holistische geneeskunde begon te geloven uit eigen ervaring. In het tweede deel legt ze een aantal methodes uit waarvan zij overtuigd is dat ze mensen helpen genezen en een betere weerstand opbouwen. In het laatste deel haalt ze een aantal cases aan uit haar eigen praktijk.

Benieuwd? Lees hier meer:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief