nieuws

‘Kamer in Oostende’ op Klara

Deze zomer zijn auteur Koen Peeters en schilder Koen Broucke te horen in een ‘Espresso’-reeks rond Kamer in Oostende op Klara. De roman van Peeters over vriendschap, kunst, verlies, verdriet en literatuur verscheen eerder deze maand.

In de reeks volgen we Koen Peeters en Koen Broucke langs hun eigenaardige zwerftochten. Ze hebben een onderzoeksmethode die ze ironisch ‘het perspectivisme’ noemen, een manier om het verleden van hun personages binnen te kunnen stappen. Je moet het horen om het te begrijpen. Op de website van Klara vind je de schilderijen en foto’s die Koen Broucke bij de verhalen maakte.

Elke zondag kun je omstreeks 9.30 uur genieten van een aflevering tijdens ‘Espresso’. De reeks zal ook integraal aangeboden worden als podcast op klara.be.

Ben je nieuwsgierig naar de eerste aflevering rond James Ensor? Je kunt het hier als podcast beluisteren.

Een schrijver vertelt over zijn jarenlange vriendschap met een schilder. Telkens ontmoeten ze elkaar in Oostende, waar ze allebei ooit de liefde van hun leven gevonden hebben. Ze lopen rond in de Stad aan Zee met haar roekeloze talent voor toerisme, fameuze kunstenaars en het zilveren Noordzeelicht. Ze spreken af in hotels, flaneren, dwalen tussen de Oostendenaars. Ze vertoeven in het gezelschap van vissers, Congolezen, tragische architecten, Snoek en Claus, Spilliaert en Ensor. En vrouwen. De schrijver en de schilder zijn nieuwsgierig, soms opdringerig, nooit onbeschoft. Ze ontwikkelen een ironische onderzoeksmethode, het perspectivisme, op zoek naar de Onvoltooid Oostendse Tijd. Niets blijkt dan nog toevallig. In hun ontmoetingen ontdekken ze hoe ze op zeldzame, kostbare, melancholische momenten door elkaars ogen kunnen kijken. Zelfs diep terug in de tijd. Met Kamer in Oostende brengt stilist Peeters een even fijnzinnig als ontroerend boek.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief