nieuws

Kampioen Markske wint Pakjesoorlog

Markske Vertongen van F.C. De Kampioenen won zaterdag de pakjesoorlog van Lambik, en werd uitgeroepen tot beste pakjesdrager. In Wijnegem Shopping Center stonden honderden supporters op post om Markske en Lambik aan te moedigen tijdens een ludieke wedstrijd pakjesdragen. In een spannende en accidentrijke race kon Markske zijn 20 pakjes in sneltreinvaart tot aan de finish dragen.

Markske en Lambik stonden in topvorm aan de start en schudden elkaar sportief de hand. Lambik beloofde plechtig van niet vals te spelen. Na het startshot volgde er een demarrage van Lambik, hij nam zo meteen een flinke voorsprong op Markske die nog niet goed in de wedstrijd zat. Markske liet in de eerste ronde al enkele pakjes vallen en moest daardoor opnieuw beginnen. Lambik ging er met een rotvaart vandoor. Onderweg botsten de twee nog frontaal tegen elkaar. Alle toeschouwers hielden de adem in, enkele kinderen kwamen ter hulp gesneld en hielpen Markske en Lambik terug recht. De pakjeshelden renden voor hun leven. Lambik werd net voor de finish gegrepen en voorbijgesneld door Markske. Zijn overwinning werd op luid gejuich onthaald.

‘Een fantastische ervaring’, zei Markske, ‘Echt tof om zo eens kampioen te zijn’. Lambik keek een beetje zuur, maar legde zich al snel bij zijn verlies neer. ‘Ik heb vannacht niet zo goed geslapen, het zal daaraan liggen,’ vertelde Lambik, ‘Maar Markske heeft de overwinning verdiend, proficiat.’

Echt tof om zo eens kampioen te zijn

Iedereen kon voor de start van de wedstrijd een gokje wagen op wie de pakjesoorlog zou winnen, Markske of Lambik, en hoelang ze nodig zouden hebben om het parcours af te leggen. Zo’n 600 mensen brachten hun stem uit. De winnaar kreeg een Drone en de nieuwe strip van FC De Kampioenen en Suske en Wiske.

Na de wedstrijd deelden Markske en Peter Van Gucht van Suske en Wiske nog volop handtekeningen uit, signeerden strips en maakten er een onvergetelijke namiddag van voor de talrijke enthousiaste toeschouwers.

Kampioen zijn, is plezant!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief