artikel

Ken je de Loco leerspellen al?

De Loco leerspellen zijn al sinds 1968 de meest gebruikte leerspellen op de basisschool! Maar ook voor thuis zijn het toffe spelletjes om te leren rekenen en lezen.

Er zijn Loco-spelletjes voor verschillende leeftijden en voor het oefenen van verschillende vaardigheden. In de lijst hieronder vind je er een heleboel!

Hoe werkt het?

Je hebt een basisdoos met blokjes nodig, en een opdrachtenboekje. De speler legt elk blokje op het juiste plaatje in het boekje. Daarna draait hij de doos om. Klopt de figuur op de achterkant van de blokjes? Dan is alles goed! 

STAP 1: Het principe is voor iedere leeftijd hetzelfde. Je opent het opdrachtenboekje bij de opdracht die je wil spelen. Dan open je de doos en plaats je de blokjes in volgorde in de rode vakjes. Leg de doorzichtige deksel op de onderste pagina in je Loco-boekje.

STAP 2: Neem het eerste blokje en kijk naar plaatje 1 op de bovenste pagina. Welk plaatje op de onderste pagina hoort erbij? Leg het blokje op het bijpassende plaatje. Doe dit met alle blokjes tot de hele bovenzijde van de basisdoos gevuld is.

STAP 3: Ben je klaar? Sluit de doos en draai hem om. Je ziet nu een figuur in 3 kleuren (Bij Loco Bambino zijn dit gekleurde bolletjes). Controleer of dit overeenkomt met het figuur op de onderste pagina van het boekje. Is deze hetzelfde? Dan heb je het goed gedaan! Liggen er blokjes verkeerd? Dan doe je die opdrachten opnieuw.

 

Nu verkrijgbaar:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief