nieuws

Kinderboeken zijn zalig (ons Miranda zegt dat ook altijd)

“Kinderboeken zijn zalig” is misschien niet helemaal wat ons Miranda altijd zei … Maar we gaan het ook zeker niet ontkennen. Meer zelfs! Om het nog meer in de verf te zetten, hebben we rijmpjes, filmpjes én is er iemand jarig. Want of nu Miranda, Gandalf of gewoon wij het zeggen:

“Kinderboeken zijn zalig!”

Ontdek!

Wombat & Vos

Wombat & Vos is de nieuwe serie van Terry Denton. Die ken je wel van de waanzinnige reeks De waanzinnige boomhutNu laat hij je kennis maken met Wombat, straf genoeg de wombat uit het verhaal. En Vos. Hij heeft een cape. Daarnaast zijn er ook apen en loopt het verhaal meestal in de soep.

Ik denk dat ik zelf even ga doorklikken op meer info!

 

 

Wolinoti

Het boek bij het theaterstuk van Dimitri Leue. Met muziek van Kiyotaka Izumi. Wolinoti, Het houten kind is het liefdesverhaal van een Saksische houthakker en zijn stadsvrouw en hun hunkering naar een liefdesbaby. Een sprookje over geluk en pijn. Een fantastisch sprookje om te ontdekken, te lezen en te beleven.
En het rijmt!

 

Gewoon daarom!

Brigitte Van Aken draait al een tijdje mee in de literatuurwereld en dat maakt haar naar eigen zeggen alleen maar scherper. Dat bewijst ze in haar nieuwste boek Gewoon daarom!, een belangrijk boek over vriendschap, anders zijn en begrip. Een uitstekende reden voor een lunch en een gesprek, toch? Check het volledige interview hieronder.

Oh, en het is met een filmpje!

 

Beleef!

Ik mis me

Op zaterdag 9 maart 2019 gaat tijdens het J.E.F. Festival in het Zuiderpershuis te Antwerpen het unieke film- en boekproject ‘Nous Trois/Ik Mis Me’ in première.

 

Kikker viert feest!

 

Doe mee!

Schrijf je zelf reviews? Wil je wel eens een auteur interviewen? Of las je één van deze boeken en wil je je mening kwijt? Top! Dat kan. Stuur even een mailtje naar jeugd@standaarduitgeverij.be en we kijken hoe we elkaar kunnen vinden.

Wil je onze nieuwsbrief graag elke week in je mailbox? Schrijf je hieronder dan in.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief