nieuws

Kinderboeken zijn zalig! – Zeg, beste wensen, hé

Toeters en bellen, kerststronk en biscuit en alleen maar de beste voor- en achternemens. Want januari heeft een nieuw decennium met zich meegebracht en daarom kijken we weer vrolijk vooruit met avontuur, zoek- en luisterpret in de vorm van nieuwe boeken. Maar blikken we ook even terug op een paar toppers die we vorig jaar uitbrachten. Dus bij deze ook van ons de beste en meest enthousiaste wensen voor het komende jaar.

En of ze nu uit het vorige decennium komen,
of nu pas verschijnen:
“Kinderboeken zijn zalig!”

In de kijker!

Dàààr komt de bruid. Dàààr schuift ze uit.
Dat is logisch, want ze heeft een staart. Dat is ook logisch, want ze is met behulp van een heks aan land gekomen. Logisch, want ze gaat met een cowboy trouwen.

Wait.
What?

Dat laatste is nieuw.
En dat is niet het enige nieuwtje, want in de Sprookjeshuwelijken neemt Philip Maes twee gekende sprookjes en laat ze keihard tegen elkaar kletsen. Dat zorgt voor herkenning, chaos, véél humor en het eerste boek in de reeks: Buffalo Bill & De kleine zeemeermin

Geen zin om te lezen? Dan zet je gewoon het luisterboek op.
Logisch!

Tijd voor een filmpje!

Oh ja, tijdens de boekenbeurs deden auteur Philip Maes en illustrator Eric Bouwens alvast voor hoe zo’n sprookjeshuwelijk er in het beste (*ahum) geval uitziet.
Leuke beelden hoor!

Ontdek!

Zoek! Alsof het je laatste dag is. Maar dan niet van André Hazes Jr.
Zoek! Van Saskia Halfmouw. Vol good booiis en andere pret om te vinden.

Jock voelt zich niet meer thuis in een wereld waar de stad de natuur verdreef en de wilde beesten vervangen zijn door het camerabeest dat je overal bespiedt. Wanneer hij het gevoel krijgt dat zelfs zijn eigen huisrobot (stoute Alexa!) hem bespiedt, wordt het tijd voor actie. (Logisch, want anders zou er natuurlijk ook geen verhaal zijn.)

“Mijn beste boek, mijn lievelingsboek” aldus Tonke Dragt zelf.
Dat is dus wel redelijk straf!

Het is vrij vervelend als je dierbare juwelen gestolen worden door een onzichtbare dief.

Gelukkig is er nog Salomé Snel, een briljante detective van 12 jaar en his trusty sidekick, Charlie, een gewone leerling die eigenlijk per ongeluk in het avontuur verzeild geraakt door een mopje uit te halen bij een leraar.

Herontdek!

2019
Een nieuw jaar, nieuwe voornemens, maar als vanouds dezelfde leuze: Kinderboeken zijn zalig! Dat blijft uiteraard ook dit decennium het geval, maar omdat we dat pas sinds 2019 van de daken schreeuwen, zetten we graag nog eens op een rijtje welke fantastische boeken wij vorig jaar écht zalig vonden. Een mini-selectie uit een gigantisch aanbod.

By far het mooiste boek van 2019.
Middag is een driedimensionaal, dynamisch en deksels fijn eindejaarscadeau van de immer indrukwekkende Rébecca Dautremer.

Dankjewel Eva Eland voor je fantastische naam en likewise debuut. Soms heb je verdriet.
Steek het dan niet weg, maar geef het gewoon een leuke naam. Eva Eland ofzo?

Zeb viel dit jaar met zijn spreekwoordelijke en gestreepte gat in de boter,
want hij sleepte een Gouden Griffel in de wacht en werd zo ook de eerste zebra die champagne dronk in onze boekenkast.

Een ABC om U tegen te zeggen van het uiterst enthousiaste duo Coco & June, die met hun debuut een oprecht uniek boekje uit hun penselen toverden.

Pak dit boek vast en plak dit boek vast. Maar niet voor altijd. Gewoon tot de volgende keer dat je ‘t leest.
Want met 150 herbruikbare statische stickers opent Billies stickerboek een eindeloze en leerzame wereld aan stickerpret!

Tijd voor nog een filmpje!

Instagram!

Omdat we met ons ongelooflijk succesvolle Instagramaccount op heel glamoureuze events in Miami, Dubai of Durbuy worden uitgenodigd, mogen we onszelf wel influencers noemen. Maar we zijn ook bescheiden en wijzen daarom alle grote merken af om ons vooral te focussen op fijne kinder- en jeugdboeken. Interesse? Snuister dan zeker even door onze boekenkast.
Live, op the gram!

Doe mee!

Schrijf je zelf reviews? Wil je wel eens een auteur interviewen? Of las je één van deze boeken en wil je je mening kwijt? Top! Dat kan. Stuur even een mailtje naar Riens en Evi via jeugd@standaarduitgeverij.be en we kijken hoe we elkaar kunnen vinden.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief