lijst

Kinderboekentips voor de krokusvakantie – Dag 6

School’s out, tijd voor vakantie! En dat betekent veel vrije tijd. Of je gaat skiën, de zon opzoekt of lekker thuis blijft, wij geven je elke dag van de vakantie leuke doe- of leestips om je vrije dagen mee in te kleuren. Van jong tot oud! Zin in een filmpje vandaag? Prima, wij zetten acht boeken op een rij die je ook in de filmzaal terugvindt!

Wonder 

Auggie Pulman, een jongetje dat geboren werd met een gezichtsafwijking gaat voor het eerst naar een gewone school. Hoe hard hij ook zijn best doet om zich te verstoppen en niet op te vallen, toch wordt hij uitgelachen en gepest. Er is slechts één meisje die zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken…

Na het wereldwijde succes van het boek dat verscheen in meer dan vijventwintig landen, is het ook op het grote scherm een groot succes. Met Julia Roberts en Owen Wilson in de hoofdrollen is Wonder een aangrijpend verhaal dat je niet onberoerd laat.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

 

Early Man

Holbewoner Dug en zijn vriend Zwijnenkop wonen samen met hun stam op de allermooiste plek op aarde. Hun leventje lijkt perfect tot ze worden opgeschrikt door een troep mammoeten die hen probeert te verjagen. In een knotsgek avontuur proberen Dug en zijn vrienden hun gebied terug voor zich te winnen, maar zal het hen lukken?

Deze film van de makers van Chicken Run, Shaun the sheep en Wallace & Gromit neemt je van begin tot eind mee in een fantastisch verhaal dat zich afspeelt in de oertijd. Een verhaal vol grappen en grollen met Vlaamse stemmen van  ketnetwrapper Sander Gillis en radiopresentatrice Eva De Roo.

Bekijk hieronder de trailer.

 

Simon: Superkonijn

Niet alleen in de bioscoopzalen, maar ook op de televisie vind je onze boeken terug tijdens de vakantie! Simon Konijn, bekend van onder andere Kakaworstje en Ik wil niet op het potje, beleeft vanaf nu zijn avonturen op Ketnet!

Bekijk hier de afleveringen van Simon: Superkonijn

 

Rosie en Moussa

Rosie en haar moeder trekken in een groot flatgebouw in de stad. In de kamer precies boven die van Rosie woont Moussa, een jongen van dezelfde leeftijd. Al snel sluiten de twee een bijzondere vriendschap, waarbij ze door een dosis rijke fantasie fantastische avonturen beleven!

Rosie en Moussa werd verfilmd in de straten van Molenbeek. De film met in de hoofdrollen Ruth Beekmans en Titus de Voogdt speelt vanaf 28 maart in bioscoop. Wie zich alvast wil verdiepen in de avonturen van Rosie en Moussa, kan alvast de boeken lezen!

Bekijk hieronder de trailer.

 

Kan je maar geen genoeg krijgen van de films of de televisie? Geen probleem! Je kan de boeken Wonder, Early Man, Simon Konijn en Rosie en Moussa zeker in huis halen voor nog uren leesplezier! Nog niet uitgekeken op Early Man? Haal dan zeker het activiteitenboek in huis en los de leuke puzzels en raadsels op!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief