nieuws

KLEM, de eerste kortfim van Ish Ait Hamou

Deze week zijn de opnames van de eerste kortfilm – KLEM – van Ish Ait Hamou van start gegaan! De voormalig choreograaf-auteur brengt het verhaal van zijn derde roman Als je iemand verliest die je niet kan verliezen naar het grote scherm.

De film is een herwerking van Ish’ Als je iemand verliest die je niet kan verliezen, geschreven in 2016 voor een campagne van Te Gek!? en vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting op de trein tussen de voormalige chirurge Els en Palestijnse vluchteling Sulayman. Tijdens de treinrit ontspint zich een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

Voor de rol van Els koos Ish voor Veerle Dobbelaere. ‘Haar kijk op acteren en hoe zij gelooft dat een mens woorden op papier tot leven kan brengen, fascineerde me enorm. Haar subtiliteit als actrice en ervaring die ze als mens uitstraalt passen helemaal bij Els,’ aldus Ish.

Nasrdin Dchar was daarnaast de keuze van Ish voor de rol van Sulayman: ‘Zijn uitstraling, stem en blik zijn ontzettend ontwapenend. Het is moeilijk niet spontaan met hem te willen praten, en laat dit juist de belangrijkste eigenschap van het personage zijn.’

De film zal eind 2018 op Eén te zien zijn.

Klem is een productie van Potemkino in co-productie met Eén en Beluga Tree. De film kwam tot stand met productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Tax Shelter via Belga Productions. Ze wordt gemaakt in samenwerking met Te Gek!? , Sabam en de NMBS.

Lees je graag eerst het boek voor je geniet van de kortfilm? Bestel het boek dan hier.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief