nieuws

Knack-debat met Herman Van Rompuy & Rik Van Cauwelaert

0

Herman Van Rompuy en Rik Van Cauwelaert blikken, naar aanleiding van hun nieuwe boek Wie wij waren, in het Knack-debat ‘Durf te vragen’ terug op de steeds veranderende wereld zoals zij die in de afgelopen driekwart eeuw hebben beleefd en waargenomen. Aanschouw een scherpzinnig gesprek tussen een van de meest ervaren Vlaamse journalisten van de afgelopen halve eeuw, en een politicus die mee vormgaf aan de Vlaamse, Belgische en Europese geschiedenis van dezelfde periode.

Woensdag 7 september 2022 vindt het debat plaats in de Handelsbeurs van Gent, gemodereerd door Bert Bultinck. Adres: Kouter 29, 9000 Gent. Om 19u gaan de deuren open en om 20u stipt begint het debat. Het debat duurt twee uur, tot 22u, waarna in de foyer een drankgelegenheid en signeersessie zullen plaatsvinden.

Tickets via knack.be/debat.

Wie wij waren

Voor het boek  Wie wij waren zaten Herman Van Rompuy en Rik Van Cauwelaert samen aan een tafel in de bibliotheek van de abdij van Affligem. Geen interview, wel een tweegesprek tussen een van de meest ervaren Vlaamse journalisten van de afgelopen halve eeuw, en een politicus die als geen ander mee vormgaf aan de Vlaamse, Belgische en Europese geschiedenis van dezelfde periode. 

Uitgangspunt voor de gesprekken zijn herinneringen, ervaringen en argumenten rond de grote vragen van de afgelopen decennia. Of het nu om het wegdeemsteren van de Katholieke Kerk, de impact van mei ’68, de grote politieke uitdagingen van de twintigste eeuw, de groeiende verwijdering tussen Vlaanderen en Wallonië, de plaatsing van Amerikaanse raketten en de Koude Oorlog, de terugkeer van Rusland als speler op het geopolitieke toneel of de grote figuren uit de Vlaamse, Belgische en internationale politiek gaat, altijd spreken Van Rompuy en Van Cauwelaert vrank, vrij en scherpzinnig. Vaak zijn ze het tijdens deze gesprekken tussen vrienden eens, soms spreken ze elkaar tegen.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief