oproep

Kookboek ‘La Cucina Verde’ wint de Pomo D’Oro-publieksprijs!

Tijdens de 15de editie van het Italië Evenement in Nederland vond een bijzondere verkiezing plaats: de Pomo d’Oro, prijs voor het  beste Italiaanse kookboek van de afgelopen 15 jaar. La cucina verde van Miki Duerinck en Kristin Leybaert won de publieksprijs.

Om een ode te brengen aan de favoriete hobby van de Italianen en alle mamma’s in la Cucina, stond tijdens de 15de editie van het Italië Evenement in Nederland een bijzondere verkiezing op het programma: de Pomo d’Oro, prijs voor het beste Italiaanse kookboek van de afgelopen 15 jaar. La cucina verde won de publieksprijs. Hoog tijd om te koken uit het overheerlijke boek!

Miki Duerinck en Kristin Leybaert zijn al jaren gepassioneerd door de Italiaanse keuken. Het duo achter de Vegetarische kookstudio laat zich inspireren door verse groenten en geurige kruiden van traditionele Italiaanse bereidingen. In hun kookboek La cucina verde vertellen ze hoe je een voorliefde voor groenten gemakkelijk kan combineren met authentieke gerechten uit de Italiaanse keuken: een schitterend huwelijk tussen twee smakelijke kooktrends.

La cucina verde bewijst dat Italiaans koken ook heerlijk vegetarisch kan.’ – DM Magazine

‘Herkenbaar en toch onverwacht, toegankelijk en grensverleggend, snel en gezond. Elk recept is een verrassing, vanaf het kleinste hapje tot het dessert, maar net een tikkeltje anders dan je zou verwachten. Kortom: een vegetarisch kookboek om duimen en vingers bij af te likken.’ – Femma

Recept: Gemarineerde courgettepakketjes gevuld met mozzarella, tomaat en basilicumCoverrecept la Cucina verde
Tomaat-mozzarella in een jasje!

Voor 4 personen:
1 courgette
1 eetlepel kristalsuiker
1 eetlepel wittewijnazijn
100 g mozzarella
of zijden tofu, in stukjes
1 tomaat, ontpit en in kleine stukjes
1/2 bosje basilicum, gehakt
olijfolie
peper en zout

1. Snijd de ongeschilde courgette in dunne repen met een dunschiller. Stop waar de zaden zitten.
2. Leg de repen naast elkaar en bestrooi ze met wat zout en suiker. Sprenkel er wat wijnazijn over. Wacht 5 minuten, zodat het vocht wordt onttrokken aan de courgette.
3. Vermeng de tomaat met de mozzarella of zijden tofu en het basilicum. Druppel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.
4. Dep de courgetterepen droog. Leg twee plakken courgette kruiselings over elkaar.
5. Leg 1 eetlepel van de vulling in het midden van het kruis en vouw het pakketje dicht.
6. Ga zo door met de overige repen.

Ontdek hieronder meer over het boek:

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief