nieuws

‘Koorts’ en ‘Het vorige meisje’ winnaars van de ThrillZone Awards

De winnaars van de ThrillZone Awards zijn bekend! Zitten jouw favorieten er ook bij?

Eerder deze maand stelde het recensententeam van ThrillZone de lijst samen van hun favorieten thrillers uit 2017, verdeeld over drie categoriën: Beste Nederlandstalige thriller, Beste vertaalde thriller en Beste thrillerdebuut. WPG Uitgevers is trots maar liefst twee van de drie winnaars te mogen vertegenwoordigen!

Winnaar Beste vertaalde thriller 2017

Deon Meyer Koorts

Ik wil je vertellen over de moord op mijn vader.

Willem Storm en zijn zoon behoren tot de weinige overlevenden in Zuid-Afrika – en de rest van de wereld – van een allesverwoestend virus. Willem wil hun leven weer opbouwen bij de stuwdam bij Vanderkloof, vanwege de beschutte ligging en de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken. Alleen is Vanderkloof niet helemaal verlaten. Een groepje uitschot gebruikt het plaatsje als uitvalsbasis, en houdt een vrouw gevangen. Ze hadden door kunnen rijden, maar zo zit Willem niet in elkaar. Wanneer het tot een schietpartij komt, blijkt niet Willem, maar de dertienjarige Nico het koelbloedigst.
Als Nico jaren later zijn memoires schrijft en terugkijkt op zijn leven, lezen we over de momenten waarop zijn hart werd gebroken, zijn loyaliteiten op de proef werden gesteld, en over zijn pijnlijkste herinnering: de moord op zijn vader.

Winnaar Beste thrillerdebuut 2017

JP Delaney – Het vorige meisje

Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Een lange zoektocht leidt haar naar een huis in Folgate Street. Ze wordt verliefd op het bijzondere gebouw en is zeer gecharmeerd van de beroemde architect, waardoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt: er mogen geen boeken, geen foto’s en geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen. Dan hoort Jane van de onverwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek. Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje…

In de categorie ‘Beste Nederlandstalige thriller 2017’ mag Nathalie Pagie zich de winnaar noemen met haar thriller Casa Familia.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief