nieuws

Kwaliteitsvoller leven dankzij ‘Werkboek hyperventilatie, angst en paniek’

Iedereen ervaart weleens dat stress je de adem beneemt, je te snel of te oppervlakkig doet ademen. Als zo’n periode vol spanning te lang duurt, kan dat tot chronische hyperventilatie leiden met klachten als duizeligheid, hoofdpijn, spierpijn, hartkloppingen, vermoeidheid en negatieve, angstige gedachten. Werkboek hyperventilatie, angst en paniek brengt raad.

Heb je al eens last gehad van de klachten hierboven? Die doen je uiteindelijk ook twijfelen aan jezelf en je lichaam. Vaak gaan ze gepaard met paniekaanvallen. Meestal komt zo’n paniekaanval uit het niets – in de supermarkt, tijdens het autorijden, gewoon thuis – en word je overspoeld door een intense angst. Je begint te zweten, je zicht wordt wazig, je denkt dat je zal flauwvallen, waardoor je nog meer gaat twijfelen aan jezelf en je lichaam. Je krijgt angst voor de angst. 

In het Werkboek hyperventilatie, angst en paniek leggen Katrien Geeraerts en Nicole Smit, twee ervaren coaches én ervaringsdeskundigen, haarfijn uit wat hyperventilatie is, hoe angst en paniek ontstaan, wat de symptomen zijn en wie er extra vatbaar voor is.

Kennis en begrip vormen uiteindelijk de basis van de oplossing. Daarna ga je zelf aan de slag: je krijgt meer inzicht in je denk- en leefpatronen, onder andere door een dagboek bij te houden, te leren doseren en eenvoudige oefeningen te doen.

Ten slotte helpen de auteurs je om je levensstijl op een positieve manier te veranderen, stap voor stap, met duidelijke adviezen voor voeding, beweging, slaap en ontspanning. Een toverformule bestaat niet, maar er is wel degelijk een (uit)weg mogelijk naar een beter en rustiger leven. 

Met een voorwoord van prof. dr. in de neurologie Steven Laureys.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief