nieuws

‘La cucina verde’ wint de Pomo D’Oro-publieksprijs!

Miki Duerinck en Kristin Leybaert​ zijn al jaren gepassioneerd door de Italiaanse keuken. Het duo achter de Vegetarische kookstudio ​laat zich inspireren door verse groenten en geurige kruiden van traditionele Italiaanse bereidingen. In hun kookboek La cucina verde vertellen ze hoe je een voorliefde voor groenten gemakkelijk kan combineren met authentieke gerechten uit de Italiaanse keuken: een schitterend huwelijk tussen twee smakelijke kooktrends.

La cucina verde bewijst dat Italiaans koken ook heerlijk vegetarisch kan.’ – DM Magazine

‘Herkenbaar en toch onverwacht, toegankelijk en grensverleggend, snel en gezond. Elk recept is een verrassing, vanaf het kleinste hapje tot het dessert, maar net een tikkeltje anders dan je zou verwachten. Kortom: een vegetarisch kookboek om duimen en vingers bij af te likken.’ – Femma

‘Het jongste boek van het koksduo Kristin Leybaert en Miki Duerinck mag je dan goesting geven om je koffers te pakken en naar het zuiden af te zakken, dat is eigenlijk nergens voor nodig want met La cucina verde haal je Italië gewoon lekker zelf naar je keuken.’ – Kookeetleef.wordpress.com

‘Elk recept is een verrassing’, aldus Miki en Kristin, ‘zelfs voor Italianen’. Elk recept heeft iets herkenbaars, maar hun jarenlange ervaring in de vegetarische keuken heeft geleid tot een geheel nieuwe kijk op de Italiaanse klassiekers. Pizza, pasta en succesnummers zoals tiramisu – allemaal komen ze terug in het boek, maar met een twist! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Cannelloni van geroosterde paprika met amandelvulling
  • Cappuccino van champignons met crème van pastinaak
  • Pompoenlasagne zonder pasta
  • Pizza met mascarpone, rode biet, appel en witloof (of pizza als dessert, met fruit)
  • Risottotaart met gebakken paddenstoelen
  • Vegan tiramisu

Het veggie-kookduo bedacht zowel eenvoudige basisbereidingen en gemakkelijke eenpansgerechten als samengestelde maaltijden en feestelijke recepten. Italiaans vegetarisch of vegetarisch Italiaans voor elke gelegenheid!

‘We zijn benieuwd welke gerechten je zult uitkiezen om thuis te maken. In ieder geval hopen we dat jij evenveel van dit boek geniet als wij, en dat je keuken binnenkort een klein beetje Italië wordt.’ – Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Vegetarisch koken blijft voor Miki Duerinck en Kristin Leybaert een boeiend avontuur. Het begon allemaal in hun restaurant, waar ze in de loop van twee decennia honderden lekkere gerechten ontdekten. Die stelden ze te boek in Vegetarisch genieten. Daarna startten ze de Vegetarische kookstudio op, en schreven ze het Donderdag Veggiedag-kookboekVeggie voor starters en Veggie in 30 minuten. Voor hun boek Veggie burgers, balletjes en broodbeleg ontvingen ze een zilveren bekroning voor ‘Lekkerste veggie kookboek 2015’, een wedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief