nieuws

‘Laat je kind niet los’ van wereldautoriteiten Gordon Neufeld en Gabor Maté

0

Voor velen voelt ouderschap niet meer als vanzelfsprekend aan. Kinderen lijken ook minder aan te nemen van volwassenen en hebben minder ontzag voor ouders en andere opvoeders. Een hechte ouder-kindband is dan ook belangrijker dan ooit. Lees er alles over in Laat je kind niet los van wereldautoriteiten Gordon Neufeld en Gabor Maté.

Vaak nemen leeftijdgenoten de belangrijkste plaats in het leven van kinderen in. Zij zijn de nieuwe referentie van onze kinderen bij het vormen van hun gedrag, identiteit, normen en waarden. Dit alles wordt nog versterkt door de alomtegenwoordige sociale media. Kinderen raken daardoor in de war en de hechtheid van het gezin wordt ondergraven.

Dr. Neufeld geeft de volwassenen zelfvertrouwen, zodat zij het veilige én krachtige baken in het leven van de kinderen onder hun hoede kunnen zijn.

In Laat je kind niet los legt dr. Neufeld uit hoe deze oriëntatie op leeftijdgenoten de natuurlijke leiderschapsrol van de opvoeders, die kinderen nodig hebben om zich ten volle te ontplooien en van hen te leren, ondermijnt. Een hechte band is de sleutel.

Hij legt uit hoe je moeilijke situaties aanpakt en hoe je de relatie met je kinderen kunt versterken of herstellen. Zij ontwikkelen zich het best tot onafhankelijkheid en veerkracht vanuit die veilige relatie. Een kind moet zijn ouders vertrouwen en op hen kunnen leunen totdat het zelf een eigen persoon is geworden. Ouders moeten daarom weten hoe ze dat vertrouwen krijgen.

  • Met medewerking van het Neufeld Instituut Nederland
  • Gordon Neufeld en Gabor Maté zijn wereldautoriteiten en schreven diverse bestsellers. Hold on to your kids is in meer dan 25 talen vertaald
  • Voor ouders, pleegouders, grootouders, leerkrachten, pedagogen, therapeuten, coaches en allen die met kinderen en tieners te maken hebben

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief