nieuws

Lagom. Het Zweedse geheim voor het goede leven

Lagom is een Zweedse manier van leven die harmonie bevordert. Het draait om eerlijkheid, gematigdheid en tevreden zijn met wat je hebt. Door een paar kleine, eenvoudige veranderingen aan te brengen in je dagelijkse bestaan, zal je door lagom gelukkiger en evenwichtiger in het leven staan.

De Zweedse levensfilosofie lagom is te vergelijken met “less is more”: het hoeft niet allemaal perfect en groots te zijn. Wat levert deze levenswijze op voor de Zweden? Een maatschappij met minder burn-outs en meer energie. Lola A. Åkerström raakte gefascineerd door de evenwichtige levensstijl en besloot de belangrijkste lagom- principes op een rij te zetten in een lifestylegids vol praktische tips en inzichten over uiteenlopende onderwerpen: mode, cultuur, wooninspiratie, voeding, werk, geldzaken en nog veel meer! Åkerström lichtte de theorie kort toe:

 

De tips en inzichten van Åkerström zijn meestal kleine veranderingen die je direct kan toepassen in het dagelijks leven – of dat nu je dieet, financiën, werk of vrije tijd betreft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grote schoonmaak? Staan er spullen in huis die én geen praktische én geen emotionele waarde hebben? Dan zou je misschien eens moeten overwegen ze weg te gooien. Ook deelt Åkerström tips om verstandiger met je tijd om te gaan: is het echt wel nodig om zo vaak over te werken? Op het gebied van mode tipt Åkerström kwaliteit boven kwantiteit, want een teveel aan keuzes zorgt vaak juist voor besluiteloosheid.

Maak nu kennis lagom en ga voor een evenwichtiger leven!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief