Suske en Wiske binden de strijd aan tegen de plasticsoep. En daar hebben ze de hulp van jouw leerlingen voor nodig.

Hun album ‘Lambik Plastiek’ is een handig leermiddel om tijdens de les te werken rond de problematiek van plastic afval. En speciaal daarvoor maakten we een lesbrief met drie lesideetjes voor het vijfde en zesde leerjaar.

Lesbrief Lambik Plastiek

Bij een van de lesideeën hoort wat extra materiaal, namelijk een vragenblad en oplossingensleutel. We kozen voor Word zodat je zelf de vragen nog kan aanpassen als je dat wil.

Werkblad Lambik Plastiek

Werkblad Lambik Plastiek_LKR

Veel lesgeefplezier!

347 Lambik Plastiek

Wanneer onze vrienden een aangespoelde walvis die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is redden, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Maar dat komt ter ore van Polly Ettileen, een plasticfabrikante die er een ongezonde liefde voor het materiaal opna houdt. Zij kaapt de uitvinding van de prof en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen. Wat volgt is een race ... lees meer tegen de klok vol verrassende wendingen. Kunnen onze vrienden plastic Polly stoppen?

Suske en Wiske zijn niet de enige plasticvechters. Werelwijd zijn verschillende organisaties en uitvinders op zoek naar een oplossing om de plasticsoep op te ruimen. Lees er meer over in het extra dossier bij deze strip.

€ 7,99