Al zijn hele leven lacht Lectrr met de wereld en de mensen. Al meer dan tien jaar lang doet hij dat elke dag op de pagina’s van De Standaard.

En elk jaar opnieuw blikt hij voor Davidsfonds Uitgeverij terug op de afgelopen twaalf maanden. Hij houdt zijn medemensen daarbij een spiegel voor, plaatst vraagtekens bij de waan van de dag, en vooral: hij maakt geweldig goede grappen.

Zich onthouden indien ernstig. 

Lectrr nucleair

Al zijn hele leven lacht Lectrr met de wereld en de mensen. Al meer dan tien jaar lang doet hij dat elke dag op de pagina’s van De Standaard. En elk jaar opnieuw blikt hij voor Davidsfonds Uitgeverij terug op de afgelopen twaalf maanden. Hij houdt zijn medemensen daarbij een spiegel voor, plaatst vraagtekens bij de waan van de dag, en vooral: hij maakt geweldig goede grappen. Zich onthouden indien ernstig.

€ 22,50

Steven Degryse

Lectrr is het pseudoniem van Steven Degryse (Roeselare, 27 mei 1979), een Belgische cartoonist, striptekenaar, animator, scenarist en columnist. Steven Degryse debuteerde eind jaren 90 met een dagelijkse cartoon op het internet, en werd al snel opgepikt door allerlei media. Z’n cartoonreeks ‘Hara Kiwi’ loopt sinds 2004 in media in binnen- en buitenland, met publicaties in oa. Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika, de VS, Hongarije en Turkije. Z’n strookstrip ‘Lars’ liep in verschillende Vlaamse, Nederlandse en Zweedse kranten voor hij die stopzette. Sinds 2011 is hij huiscartoonist bij De Standaard. Lectrr is ook actief als animator. Hij is onder andere een van de animatoren verantwoordelijk voor de populaire rubriek ‘Dag op Dag’ in Man Bijt Hond, maar maakt ook commerciële animaties voor klanten als oa. Heineken. Ook als standup comedian was Lectrr ooit actief, hij tourde oa. doorheen Nederland langs legendarische zalen als De Melkweg (Amsterdam) en trad oa. op op Bal Rat du Mort in het Sonsbeekpark in Arnhem. Om zich beter op zijn cartoons te focussen zag hij echter af van een verdere carrière op het podium. In zijn vrije tijd is Lectrr vooral bezig met z’n passie voor boeken. Voor uitgeverij Davidsfonds maakt hij dit najaar al voor de tiende keer een jaaroverzicht in cartoons. In de zomer van 2021 wordt een grote overzichtstentoonstelling aan zijn werk gewijd tijdens de zestigste editie van het Internationaal Cartoonfestival van Knokke-Heist.