Elke dag worden we geconfronteerd met kleine en grote leugens. Soms onschuldig, soms gaat het om pertinent bedrog of keiharde manipulatie. Weten of je gesprekspartner de waarheid spreekt, is dan een absolute must. Piet Baete leert je mensen beter lezen, hun fabeltjes ontmaskeren en hun liegsporen herkennen. Maak kennis met statementanalyse in Ontmasker de leugenaar.

Met statementanalyse creëerde de FBI jaren geleden een tool om door de analyse van taal misleiding beter te leren lezen en interpreteren, cognitieve en emotionele liegsporen te herkennen en zo beter de leugenaars van de waarheidsprekers te onderscheiden. Het is een methode die niet alleen bijzonder efficiënt is in politieonderzoek, maar je kunt er, als je de grondregels ervan kent, ook in je persoonlijke leven je voordeel mee doen. Want we krijgen allemaal te maken met leugenaars die ons leven kunnen verwoesten.

Piet Baete is een van de enigen in Vlaanderen die deze FBI-opleiding volgde. Aan de hand van een grondige analyse van cold cases die Vlaanderen wakker hielden en nog altijd intrigeren – de moord op Ingrid Caeckaert, de Marollenmoord, de verdwijning van Elke Wevers – maakt hij in dit boek pijnlijk duidelijk: misschien speelt de waarheid zich niet af op het voor iedereen bekende podium, maar in de donkere coulissen, achter een gordijn van leugens en misleiding.

‘Dit boek maakt je bewust van hoe manipulators, narcisten en psychopaten te werk gaan. Ik geloof dat de wereld een betere plek wordt als de waarheid het haalt van de leugen. Statement-analyse is een bondgenoot. Een wapen dat manipulators schrik aanjaagt, omdat ze weten dat je hen doorhebt zodra ze het woord tot je richten.’ – Piet Baete

Piet Baete vertelt in Ontmasker de leugenaar hoe hij met statementanalyse in contact kwam, hoe zijn zin voor rechtvaardigheid er een thuis in vond en hoe hij probeerde het gordijn van mysteries rond o.a. de zaak Caeckaert open te trekken. Dat doet hij aan de hand van de belangrijkste basisprincipes van statementanalyse, ook rode vlaggen genoemd. 

Lees dit boek. Leer leugens en misleiding herkennen. Maar pas op: je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Meer info?

Ontmasker de leugenaar

‘Dit boek maakt je bewust van hoe manipulators, narcisten en psychopaten te werk gaan. Ik geloof dat de wereld een betere plek wordt als de waarheid het haalt van de leugen. Statementanalyse is een bondgenoot. Een wapen dat manipulators schrik aanjaagt, omdat ze weten dat je hen doorhebt zodra ze het woord tot je richten.’   Elke dag worden we geconfronteerd met kleine en grote leugens. Soms onschuldig, soms gaat het om pertinent bedrog of keiharde manipulatie. Weten of je gesprekspartner de waarheid spreekt, is dan een absolute must. Met statementanalyse creëerde de FBI jaren geleden een tool om door ... lees meer de analyse van taal misleiding beter te leren lezen en interpreteren, cognitieve en emotionele liegsporen te herkennen en zo beter de leugenaars van de waarheidsprekers te onderscheiden. Het is een methode die niet alleen bijzonder efficiënt is in politieonderzoek, maar je kunt er, als je de grondregels ervan kent, ook in je persoonlijke leven je voordeel mee doen. Want we krijgen allemaal te maken met leugenaars die ons leven kunnen verwoesten. Piet Baete is een van de enigen in Vlaanderen die deze FBI-opleiding volgde. Aan de hand van een grondige analyse van cold cases die Vlaanderen wakker hielden en nog altijd intrigeren – de moord op Ingrid Caeckaert, om de belangrijkste te noemen – maakt hij pijnlijk duidelijk: misschien speelt de waarheid zich niet af op het voor iedereen bekende podium, maar in de donkere coulissen, achter een gordijn van leugens en misleiding.   Leer mensen beter lezen, ontmasker hun fabeltjes en herken hun liegsporen.

€ 22,99

Piet Baete

Piet Baete is de auteur van enkele bestsellers, waaronder Het laatste woord, Dromen van de dood, Poker, De dood van Anke Hoffman en Superhelden sterven niet. Daarnaast was hij scenarioschrijver voor onder meer True Crime Belgium, Spitsbroers en Professor T. Als gediplomeerd statementanalist analyseert hij verklaringen van verdachten in moord- en verkrachtingszaken. Foto: Indra Laenens