nieuws

Lees in ‘Verzachtende omstandigheden’ hoe de hel ons allemaal kan overkomen

Soms haalt het leven rare, wrede capriolen met je uit. Eén keer met de ogen knipperen, en niets is meer zoals voorheen. Ex-gerechtsjournalist José Masschelin vertelt verhalen van mensen die tegen wil en dank in de gerechtelijke molen terecht kwamen. Maak kennis met hen in Verzachtende omstandigheden.

Soms komen mensen zonder dat ze dat zelf hebben gewild, gezocht of verdiend in de gerechtelijke molen terecht, en komen daar eigenlijk nooit meer echt uit. Ze zijn outcasts geworden, tegen wil en dank.

José Masschelin put uit zijn rijk gevulde verleden als gerechtsjournalist en vertelt in Verzachtende omstandigheden over de achtergronden van die outcasts. Hun wedervaren beschrijft hij met veel mededogen, en met altijd in gedachten: het had mij ook kunnen overkomen.

De verhalen raken je niet alleen in je hart en je buik, ze zetten je ook aan het denken over de vlugge en harde oordelen die we vaak vellen en over de schandpaal van sociale media waaraan we zo graag mensen nagelen.

Elk verhaal is een pleidooi voor het respecteren van de basisregels van onze democratische rechtsstaat, wars van alle modegrillen en hypes, en tegelijk voor meer menselijkheid, diepgang, doortastendheid en moed bij de dienaars van justitie.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief